У Житомирі затримали двох молодиків, які обікрали двадцять підвалів. Фото

Двоє жителів обласного центру уночі проникали до підвальних приміщень багатоповерхівок та викрадали все майно, яке могли винести, повідомляють в УМВС Житомирщини.

Упродовж травня-початку червня до Житомирського міського відділу міліції стали звертатись місцеві жителі із заявами про викрадення майна з підвалів. Зловмисники не гребували нічим: забирали металобрухт, сантехніку, автозапчастини та інші речі, залишені мешканцями на тимчасове зберігання.

При цьому консервація та припасені овочі невідомих не цікавили.

“Зареєстровані випадки, коли крадії забирали мішки цукру, швейні машинки, навіть інвалідний візок, – повідомив заступник начальника Житомирського МВ УМВС Володимир Богдан. – Під час огляду місць подій з’ясувалось, що зловмисники проникали до приміщень переважно вночі, пошкоджуючи замки та двері, інколи потрапляли туди через незаґратовані вікна.”

Правоохоронці розпочали заходи щодо встановлення та затримання крадіїв. На початку червня під час спроби чергової крадіжки був затриманий один зі зловмисників. За кілька днів дільничні інспектори міліції встановили та затримали його співучасника.

“Підозрюваними є двоє місцевих жителів, віком 28 та 25 років. Обидва не працюють, старший раніше вже був засуджений за вчинення майнових злочинів, – зазначив начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока. – У чоловіків вилучили частину викраденого. Решту вони встигли продати на місцевих ринках та здати до пунктів прийому металобрухту. Нині проводяться заходи по встановленню місця знаходження викраденого майна.”

Триває розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України. 

Слідством підтверджено причетність чоловіків до двадцяти таких крадіжок. Правоохоронці встановлюють інших потерпілих від дій зловмисників, які ще не звернулись до міліції із відповідними заявами.

Чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.