Житомирська військова частина на мільйон накупить ліків у киян

Військова частина А1065, 07735762, вул.Фещенка-Чопівського, 22, м.Житомир визначилась з переможцями на постачання ліків.

Про це пише “Вісник державних закупівель”.

Дата акцепту – 10 червня.

9 лотів розіграли 5 київських фірм. Чи були ще пропозиції та чи була конкуренція взагалі – невідомо, бо частина “забула” викласти протокол розкриття конкурсних пропозицій.

Відомо лише, що пропозицію житомирського ПП “Санітас” відхилили через проблеми з документами.

ТОВ «ФРАМ КО» створено в жовтні 2014 року. Його очолює Наталя Калінська. Власником фірми є Михайло Чуприна. Адреса реєстрації ТОВ «ФРАМ КО» співпадає з адресою, за якою на початку 2015 року розміщувалося ТОВ «ФРА – М». Ця фірма зареєстрована в Донецьку, очолює її Сергії Ходос. Власниками фірми є Сергій Ходос, Павло Свистун та кіпрська «Фасіліум холдінгз лімітед». «ФРА-М» вдавалося виграти багато тендерів за часів, коли міністром охорони здоров’я була Раїса Богатирьова. Так, в 2013 році фірма отримала від МОЗ понад 131 млн грн. Минулого року підприємство виграло цілу низку тендерів міністерства оборони.

Щодо фірми “БАДМ – Б”, то створена вона досить нещодавно у 2014 році. Власником компанії є Олександр Дитятковський. Згідно інформації “Наших грошей”, Олександр Дитятковський разом з Олександром Суходольськомим ще кілька років тому були власниками дуже схожої за назвою компанії ТОВ “БаДМ”, власником якої потім стала Кіпрська компанія “Ліорко інвестментс лімітед”.

Хоч офіційно вона належала їм, утім реальний контроль приписували Володимиру Бассу, члену ради єврейської громади Дніпропетровська, до якої входить також Віктор Пінчук та Ігор Коломойський.

Іншу фірму засновували дніпропетровці Олена Басс, Олександр Дитяковський та Олександр Суходольський, але з 2007 р. «М.Т.К.» вивели на Кіпр, перереєструвавши власність на фірму «Ліорко Інвестментс Лімітид».

Власниками компанії «М.Т.К.» є лікар-пульмонолог Микола Гуменюк, відомий як співробітник за сумісництвом Національного інституту фтизіатрії та пульмонології. Гуменюк також є директором ТОВ «Юрія-фарм». До складу засновників «М.Т.К.» також входять Анна Гуменюк, Володимир Мирончук та Наталія Марченко.

ТОВ «Фармпланета» належить президент групи «Фармпланета» і мережі «Пані Аптека» Валерію Кондруку, який у 2005-2010 роках був заступником голови Київської облдержадміністрації.

Лоти:

Переможці: