Житомирський школяр увійшов у число найсміливіших українців

Українські рятувальники назвали імена найсміливіших українців – дітей і дорослих, які, ризикуючи життям, рятували інших людей, що опинилися у смертельній небезпеці на мирній території країни, пише “Сегодня”.

Зараз ці українці – кандидати на отримання нагород “Герой-рятувальник року-2015” (їх, за традицією, нагороджують у вересні, на день рятувальника). 

Найменшому номінанту на звання – 7 років, найстаршому – 61.

Серед кандидатур і житомирський 14-річний школяр Сергій Заїка. Хлопець рятує людей чи не кожен рік, опиняючись в потрібному місці в потрібний час.

“Цього року я разом з другом Вадимом врятував рибалку, який тонув на середині ставка. Справа була взимку, я зірвав з себе куртку, побіг до потопаючого і простягнув йому рукав куртки. Так і витягли людину. Торік я врятував потопаючого хлопчика, який невдало пірнув, а позаторік – однокласницю, яка провалилася під лід”, – говорить Сергій Заїка. 

Його батько Руслан, теж врятував свого часу двох рибалок, говорить, що доля віддячила їх сім’ю: “Я нещодавно повернувся із зони бойових дій. По мені кілька разів стріляли снайпери, але кожен раз хибили. Хіба це не везіння?”.