Через Житомир пройде велопробіг тандему зрячих та незрячих

8 липня  Житомир зустрічатиме благодійний велопробіг “Бачу! Можу! Допоможу!”, який стартував у Львові та протягом місяця охопить десятки населених пунктів Західної та Центральної України.

Зрячі та незрячі велосипедисти разом подолають понад 2000 кілометрів на велосипедах-тандемах. 

Маршрут починається зі Львова та проходить через міста – Чернівці, Івано-Франківськ, Рівне, Житомир, Вінниця, Київ та малі містечка та села.

Організаторами Благодійного велопробігу є громадські організації – “Інститут українських студій” і “Львівська академія прав людини імені Святого Івана Боско”

“Мета проекту – показати українцям, що незрячі – рівноправні члени суспільства, а здатність бачити виходить далеко за межі фізичного зору. Під час Благодійного велопробігу будуть зібрані кошти для облаштування у Львові першої в Україні Сенсотеки – простору для дозвілля та неформальної інклюзивної освіти зрячої та незрячої молоді”, – зазначають організатори.

.В Житомирі регіональним партнером велопробігу є Фонд Громади Житомира.

Організатори запрошують житомирських велосипедистів зустріти та супроводжувати по місту тандеми зрячих та незрячих велосипедистів о 19.00 год на проспекті Миру 87.