​Ідеї для дизайну: кухня в стилі «Сексу у великому місті»

Дизайнер Артем Попов вирішив об’єднати два різних, протилежних характери в оформленні інтер’єру кухні.

Площа кухні: 8,5 кв. м.

Від дизайнера:  я вирішив об’єднати два різних, протилежних характери в оформленні інтер’єру  кухні. З одного боку, інтер’єр буде сучасний і динамічний, з іншого – ніжний за колірною гамою і жіночний за рахунок декоративних елементів.

Проблеми:

Відсутність витяжки над варильною панеллю.

З чотирьох конфорок варильної панелі працює тільки одна.

Стільниця захаращена посудом через брак місця для зберігання.

Протекающий старий холодильник стоїть посередині кухні.

Одна розетка в зоні готування, доводиться користуватися подовжувачами з заважають проводами.

Ремонт в кухні робила мама Олі й Наташі, яка дуже любить квіти. Звідси – шпалери «в соняшник», скатертина «у квіточку» і люстра у вигляді квітки.

Так як на кухні панує «жіноче царство», ми взяли за основу два світлих відтінку – фісташково-зелений і ніжно-рожевий. Ці два кольори в поєднанні будуть викликати асоціацію з букетом троянд.

Стеля – незвичайний, його центральна частина зроблена з дерев’яних брусків, пофарбованих у білий колір, частина брусків проклеєна дзеркальним пластиком, що дозволяє візуально зробити стелю вище. Лінійні світильники, розташовані між брусками, дають загальне світло на кухні, а за рахунок свого хаотичного розташування, надають приміщенню динамічність.

На підлогу ми поклали кварц-вініловий ламінат: темний – під обідню групу, світлий – під гарнітур. Тим самим вдалося розділити кухню на дві зони.

На стіні біля обіднього столу дизайнер розмістив велике дзеркало. Тепер кухня візуально здається більше. До того ж за рахунок відображення ламається звичне всім прямокутний простір приміщення. Плюс даного задуму ще й у тому, що, сестри, сидячи за столом і дивлячись в дзеркало, зможуть легко робити макіяж.

Ліворуч і праворуч від дзеркала встановлені світлові різьблені панелі, які дають декоративний м’яке світло. Його яскравість можна регулювати, що дозволить у вечірній час при відсутності основного світла створити певну затишну або романтичну обстановку.

Загальна колірна гама стін підтримана декоративним фартухом кухні. Він складається з штучних троянд, які дизайнер пофарбував у той же ніжно-рожевий колір, що й стіни. Всю композицію закриваємо загартованим склом, встановлюємо лінійну підсвітку стільниці і отримуємо за рахунок гри світла і тіні об’ємну композицію, яка буде завжди радувати сестер під час готування.

Верхні шафи кухні встановлюємо високі – 92 см. Тим самим збільшуємо систему зберігання і візуально робимо стелю вище. У шафу над варильною панеллю встановлюємо витяжку, ховаючи канал воздуховода за коробом з гіпсокартону. Це дозволить відводити зайві запахи, а за рахунок того, що витяжка вбудовується, простір в цій шафі також можна використовувати для зберігання.

Стільницю кухні з акрилового каменю продовжуємо уздовж вікна і тим самим отримуємо додаткову робочу поверхню для готування, до того ж її можна використовувати як місце для швидких сніданків та нанесення макіяжу вранці. Щоб комфортно розміститися за такий барною стійкою, дизайнер поставив два полубарних стільця. Радіатор опалення під стільницею закриваємо різьбленим екраном, малюнок якого схожий за стилістикою з малюнком на світових панелях.

Для оформлення вікна ми вибрали штори з органзи насиченого рожевого кольору. Аплікація – білі троянди – гармонує з квітами під склом фартуха.

Стіна зліва від вікна тепер стала функціональної, там ми розмістили відкриті полиці і закриту шафу внизу для зберігання. До того ж полку закриває трубу опалення, а дзеркальні вставки також візуально розширюють простір.

Поради від дизайнера:

Сміливо використовуйте дзеркала, це дозволить візуально розширити простір кухні, «зламати» звичну геометрію приміщення і дати йому більше світла за рахунок відображення.

Не бійтеся експериментувати з оформленням фартуха кухні, це додасть індивідуальність вашому інтер’єру, використовуйте будь декор за смаком. Після чого закрийте його загартованим склом, яке зручно мити.

Розміщуйте в зоні готування необхідну кількість розеток для побутової техніки в тих місцях, де вона приблизно буде перебувати. Це дозволить уникнути зайвих подовжувачів і виносних розеток.


Главное на кухне, чтобы было на чем гостям сидеть. Вот поэтому стол на кухню от FesheMebel – самый верный и правильный вариант. Заказывайте.