​Куди поїхати у відпустку з дітьми влітку

Ми вибрали декілька місць, куди варто відправитися всією сім’єю, щоб відпочинок сподобався всім її членам.

Відпочинок з дітьми – це більш ретельне планування і починається воно вже з вибору маршруту для майбутньої подорожі. Розраховуючи на допитливість маленьких туристів, в програму поїздки варто неодмінно включити захоплюючі екскурсії та цікаві пам’ятки, а також подарувати їм можливість побільше побути на природі – на пляжі, в парку з квітами і птахами або в справжнісіньких тропічних джунглях. Враховуючи всі ці вимоги, ми склали список з кращих туристичних напрямків для відпустки з дітьми влітку.

Греція –  одне з кращих місць для відпочинку з дітьми в Європі. Переліт не втомить малюків, а на місці вони зможуть поплескатись в морі (деякі грецькі готелі роблять спеціальні пляжні зони з неглибоким дном для маленьких гостей) і почути історії про давньогрецьких богів, під які так здорово засипати після цілого дня ігор на свіжому повітрі. Регіон Халкідікі складається з трьох півостровів – Кассандра, Ситонія і Гора Афон. На перших двох на солідній відстані один від одного розташовуються готелі, а на останньому – діючий чоловічий монастир. Цей курорт підходить сім’ям, які хочуть відпочити спокійно і розмірено: влаштувати післяобідню пішу прогулянку по пагорбах Кассандри, орендувати кораблик, щоб з води подивитися на скельні монастирі (жінок на територію не пускають) або доїхати на таксі в приморську сільце Сівірі, щоб повечеряти і сфотографувати римські руїни на заході.

Де зупинитися? У готелі Sani Beach Hotel & Spa, який на думку популярного для мандрівників ресурсу відгуків TripAdvisor був обраний кращим у категорії «Готелі для сімейного відпочинку в Європі». У готелю є свій 7-кілометровий пляж і великий дитячий клуб.

Пунта Кана, Домініканська республіка

Домініканська республіка – улюблене місце відпочинку закоханих пар та сімей з дітьми, а тутешні пляжі схожі на картинки з рекламних буклетів: блакитна вода біля берега, білосніжний пляж з пальмами і блакитне небо. Через дальності перельоту сім’ї з дітьми зазвичай воліють зупинятися в Пунта Кана і не обтяжувати подорож ще одним трансфером. Сильних течій, великих хвиль і вітрів тут ніколи не буває, тому за дітей, які ніколи не втомляться будувати замки з піску, можна не турбуватися. За переглядом пам’яток маленькі мандрівники гарантовано перенесуться в історію про Мауглі – в Домінікані є безліч водоспадів, національних парків з джунглями і навіть найбільше в регіоні солоне озеро з крокодилами. Більш миролюбні водні мешканці мешкають в парку розваг «Манат» – тут і дорослі, і діти можуть поплавати в одному басейні з дельфінами.

Де зупинитися? У готелі Iberostar Bavaro Suites, який сам по собі нагадує національний парк – на території живуть павичі, фламінго і черепахи.

Олюденіз, Туреччина

Крихітний селище Олюденіз, затишно розмістився серед зелених пагорбів, зовсім не схожий на ту Туреччину, яку вибирають для щорічної відпустки більшість наших співвітчизників. Пляж Олюденіза з кришталево чистою водою оточений національним заповідником з вершиною Бабадаг, де тренуються парапланеристи, за якими ви частенько будете спостерігати прямо з пляжу. Як тільки дітям набридне гратися цілий день на піску, влаштуйте їм екскурсію на грязьові ванни Далян, де вони точно зроблять найсмішніші фотографії за весь відпустку, і покажіть їм одну з найбільш натхненних пам’яток цього регіону, якщо не всій Туреччині – природні купальні Памуккале, які схожі на справжнє диво світла.

Де зупинитися? У готелі Liberty Hotels Lykia з величезною територією на пагорбах, де вміщується водний дитячий парк, гольф і кілька тенісних кортів. У цьому готелі є ще й спеціальний дитячий клуб з групами для різного віку, включаючи малюків.

Звичайно, окрім морів, варто поїхати в гори. Для цього найкраще підходять Карпати, де протягом усього року можна відпочити з дітьми. Відпочинок в карпатах взимку ціни, а також влітку на сайті izki.com.ua.