Квартира, як компактний музей

Квартира швидше нагадує компактний музей сучасного дизайну, ніж житловий простір для молодої сім’ї.

Такі замовники зустрічаються нечасто. Господар квартири попросив архітекторів створити гіперсучасну середу, зібрати в одному просторі найгучніші досягнення світового меблевого дизайну за останні роки. 

Ця квартира не перша спільна робота замовників і команди архітекторів. Ідея віртуальності лежить в основі цього проекту. Інтер’єр являє собою гармонійне поєднання предметів, кожен з яких окремо здатний «сформувати» собою простір, ставши його художнім центром.

«Перед нами стояло завдання спроектувати інтер’єр на основі останніх досягнень в дизайні, в технологіях, в матеріалах. Цікаво, що створювані завжди заради майбутнього матеріали і технології не входять тут же в наше життя і не стають реальністю сьогоднішнього дня. Тобто майбутнє не настає, воно завжди має якийсь концепт, ідеологію. Ми вирішили поекспериментувати і впровадити це майбутнє. Вийшло, на наш погляд, цікаво. Навіть двері в квартирі з електронним управлінням», – каже дизайнер Дмитро Куліш.


На сайті Приват-Дизайну можна подивитися приклади дизайнерських рішень і підібрати для себе підходящі. Звертайтеся, спеціалісті допоможуть Вам


Як не дивно, в цьому радикальному просторі не виникає відчуття того, що тут чогось занадто багато: чи то дизайну, чи то кольору, чи то ще чого-небудь. Якось все гаразд і все в міру, на своїх місцях. У чому секрет? Секрет простий. Інтер’єр побудований на тих же принципах, на яких існує природа-світ, створений  людиною. Гармонійне, приємне оку співіснування найнеймовірніших і найрізноманітніших форм в одному «кадрі» -тільки в природі це завжди добре і завжди нове. І ніколи не нудно.

Саме тому свідоме порушення класичних уявлень про композиції в цьому інтер’єрі так само легко дається і так само «вигідно» виглядає. Кожен ракурс включає в себе не один, а кілька центрів, цілий ряд ударних точок. Але це не руйнує, а збирає простір.  Так само як у пейзажі немає зайвої річки, або зайвого хмари, або непотрібного каменю, або неправильного дерева. У живій природі все на своїх місцях і в усьому містяться краса і співмірність.