На Житомирщині через веб-камеру впіймали грабіжників 40-річного глухонімого

Працівники Ємільчинського райвідділу міліції за допомогою встановлених на вулицях райцентру камер відеоспостереження встановили та затримали двоє грабіжників, які відібрали у глухонімого чоловіка майно.

Про це повідомляють в УМВС.

30 червня до чергової частини Ємільчинського РВ УМВС звернувся 40-річний чоловік. З’ясувалось, що його пограбували двоє незнайомців, які відібрали мобільний телефон вартістю 4 тисячі гривень.

Чоловік уночі йшов однією з центральних вулиць міста, коли раптово невідомі вирвали з його рук барсетку. Покликати на допомогу він з об’єктивних причин не міг. До міліції звернувся наступного дня, покликавши товариша в якості перекладача.

Зважаючи на темну пору доби та раптовість нападу, потерпілий не зміг описати зовнішність грабіжників. Проте поблизу місця нападу знаходяться камери відеоспостереження, встановлені у рамках проекту «Безпечне місто». Їх записи й допомогли розкрити злочин.

Оперативники карного розшуку, відпрацьовуючи відеоматеріали, на одному з них помітили підозрілих молодиків. Час та розташування збігалися із вказаними потерпілим, а парубки втікали з якоюсь річчю. Одного з них, 21-річного раніше судимого місцевого жителя, правоохоронці упізнали.

У подальшому міліціонери розшукали парубка. Він зізнався у скоєному. Згодом вдалося встановити та затримати і його 24-річного співучасника. Викрадений телефон вилучено.

Розпочато розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Такі дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, караються позбавленням волі на термін від 4 до 6 років.

За інформацією УМВС, в області вже встановлено 138 відеокамер у 18 районних центрах. Найбільше – в Житомирі, Ружині та Бердичеві.