На трасі Київ-Чоп житомирські даішники затримали Мерседес з румунами, які продавали персні з латуні. Фото

10 липня до інспекторів УДАІ на стаціонарному посту у с.Кочерові звернувся водій. який розповів, що приблизно за кілометр у сторону Києва стоїть автомобіль з іноземними номерами, пасажири якого зупиняють попутні транспортні засоби та пропонують придбати золоті прикраси, повідомляють в УМВС.

Патрульний наряд УДАІ виїхав до місця вказаного чоловіком. Втім, помітивши міліційний автомобіль, водій та двоє пасажирів Мерседеса поспішили сісти в машину та намагалися зникнути з поля зору правоохоронців.

Інспектори знайшли авто на одній з найближчих автозаправних станцій та розпочали з’ясовувати ситуацію. Було встановлено, що незнайомці є громадянами Румунії, 1968, 1992 та 1995 років народження. 7 липня вони перетнули кордон України й прямували у Російську Федерацію. Однак 9 липня прикордонники сусідньої держави не пропустили їх на свою територію.

За словами іноземців, вони дійсно пропонували водіям купити перстень, оскільки у них закінчились гроші та пальне.

Однак під час огляду Мерседеса з сховків під крилами транспортного засобу було вилучено 7 продовгуватих пакунків ювелірних виробів із жовтого металу, ймовірно з латуні. Загалом вагою близько 7 кг. Для більш детального вивчення обставин іноземців доставили до Радомишльського РВ УМВС. Уже там усі троє заперечили свою причетність до знайденого.

За слова 23-річного водія, він нещодавно купив машину і нічого не знав про сховки.

“Нами вилучено і перстень, який незнайомці намагалися продати випадковим водіям, і усі інші вироби, – розповів начальник Радомишльського РВ УМВС України в області Дмитро Нікурадзе. – Нині вилучене передано до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.”

Триває з’ясування всіх обставин.