Sharp зробить пральні безпечнішими

Компанія Sharp оголосила про початок масштабних досліджень, які дозволять зробити пральні машини з фронтальним завантаженням значно безпечніше. 

До такого рішення японського виробника підштовхнув випадок із семирічним хлопчиком, який стався в Токіо в червні. Дитина застрягла всередині барабана пральної машини і помер.

Масахиро Окітсу (Masahiro Okitsu), виконавчий директор Sharp, на конференції, що відбулася в Токіо днями, зазначив, що компанія приступає до безпосереднього обговорення питання безпеки пральних машин і запрошує інших виробників приєднатися до дискусії. Це дозволить спільно розробити ідеї та рішення, які забезпечать досягнення бажаних результатів.

Окітсу зазначив, що в Японії пральні машини з фронтальним завантаженням стали популярні в 2000-х роках. Нові моделі мають спеціальний «замок від дітей», однак якщо дитина вже знаходиться в барабані пральної машини, самостійно вибратися звідти вона не зможе. Представник Sharp також нагадав, що подібні випадки були зафіксовані в Південній Кореї в 2008 і 2010 роках. Це призвело до відкликання з ринку більш 1,05 млн. пральних машин; крім того, виробники безкоштовно роздавали деталі, встановлення яких перешкоджала відкриттю дверцятам пральної машини дитиною.

Що ж, не тільки закрити дверцята є чинником, що визначає небезпеку пральної машини. Сайт вже писав про випадки, які призвели до відкликання тисяч машин з ринку. 

У будь-якому разі ініціатива покращувати техніку Sharp – чудова. При цьому, аби гарантувати безпеку пральних машин для дітей, в Агентстві з захисту прав споживачів Японії рекомендують використовувати спеціальні гумки, гачки та інші засоби, які попередять відкривання дитиною дверцята найнебезпечнішою в світі побутової техніки.