«Тиждень здоров’я» від «Самопомочі»: житомирянам нагадали про необхідність берегти здоров’я

У рамках проекту «Здорове місто» в різних мікрорайонах міста стоять «намети здоров’я», де всі бажаючі мають можливість безкоштовно виміряти тиск та рівень цукру в крові. Оскільки намети на одному місці стоять 7 днів, акція називається «Тиждень здоров’я».

«Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі, на чолі з Наталією Чиж, реалізують його тому, що розуміють проблеми житомирян, особливо людей літнього віку.

«Ми хочемо звернути увагу нашої влади на соціально незахищених людей, через це ми й впровадили цей проект. «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі має на меті досягнути результат Львова. За статистикою, за три роки впровадження подібних заходів, в них у місті рівень інфарктів та інсультів серед населення значно зменшився. «Самопоміч» – це організація, яка усе робить для людей, як для маленьких діток, так і для старшого покоління. У дітей є батьки, які про них турбуються, а про людей похилого віку, особливо самотніх, немає кому потурбуватися, тому ми це і робимо», – розповідає голова «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чиж.

«Намети здоров’я» вже були у кількох мікрорайонах Житомира: Польова, Крошня, Промавтоматика. Слід сказати, щодня волонтери “наметів здоров’я” виявляють людей із завищеним рівнем цукру у крові чи тиску. Одного разу у чоловіка встановили рівень цукру 21 за норми до 6,6. У таких випадках радять негайно звертатися до лікарів.

Житомиряни, які взяли участь у проекті “Здорове місто”, діляться своїми враженнями.

Ольга Литвак: «Подобається тим, що це дуже зручно – без всяких черг собі підійшов і поміряв. Коли транспорт перенавантажений, а заплатити, щоб доїхати швидко і зручно, у пенсіонерів немає чим. У поліклініку, якщо й доїхати, то ще чергу потрібно вистояти. Тут дівчата дуже хороші, усміхнені. Дякуємо вам, дякуємо «Самопомочі» за їхню роботу».

Ядвіга Саверська: «Ми дуже вдячні за таку можливість. Дуже зручно. Йдемо з магазину, зайшли, поміряли і далі додому. Зараз така погода, що не кожна людина до поліклініки дійде, а тут по дорозі».

Гольцев Василь: «Хороша ініціатива. Можна поміряти тиск та рівень цукру в крові. Для мене зручно тим, що не потрібно нікуди йти. Проходив повз, йду з онучкою, гуляю, вирішив перевіряти цукор в крові».


Анатолій Каблов: «Хочу побачити, чи маю проблему, чи піти після цього до лікарні. Людям потрібно нагадати про те, що про них хтось піклується, але й вони самі мають дбати про своє здоров’я».

Прес-служба «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі