У Коростені оголосили безстроковий пікет через звільнення з посади активістки Майдану

У Коростені біля РДА встановили намет  і вимагають від районної влади поновити на посаді заступника голови РДА звільнену Катерину Скляревську.

Координує акцію Віталій Юшкевич, відомий в районі громадський діяч.

З його слів, представники громадських організацій Коростеня встановили наметове містечко біля Коростенської РДА для проведення безстрокової акції, оскільки можуть дивитись на свавілля голови Коростенської РДА Дмитрука, який не може надати обгрунтованих підстав для звільнення Катерини Скляревської.

Учасника акції протесту Юрія Виговського, який повернувся з АТО обурює безпринципність голови РДА, який, з його слів, зрадив ідеї та принципи Майдану, зрадив людину, яка боролася проти режиму Януковича пліч-о–пліч з ним.

Шленчак Любов Олександрівна, мати загиблого учасника АТО з села Сингаї, Коростенського району каже, що мужність потрібна нам і тут, в тилу, тому що стара Януковичська система влади не зруйнована і опирається всім змінам.

Учасники акції звернулися до Президента України Петра Порошенка з проханням звернути увагу на зачиску патріотів у місті Коростень.


Президенту України

Порошенко П.О.

Шановний Петре Олексійовичу!

Звертаємось до Вас з проханням втрутитись в ситуацію.

Голова Коростенської РДА Дмитрук С.В. грубо порушуючи Конституцію України, Закон Про місцеві державні адміністрації та трудове законодавство, без будь яких погоджень, пояснень та попереджень видав розпорядження про звільнення, заступника голови адміністрації К.Скляревської, тим самим показав приклад, як треба роботодавцям розправлятися з неугодними працівниками і тим самим підтвердив, що в нашій державі закони й досі не діють.

Дмитрук С. як голова РДА повинен забезпечувати законність, охорону прав, свобод і законних інтересів громадян. Але він, не дивлячись на вищезазначені норми, з особистих мотивів позбавляє людей права на працю, чим порушує їх соціальні права.

29 грудня 2014 р. Дмитрука призначено на посаду голови РДА. Відповідно до Закону України «Про місцеві адміністрації», заступники складають повноваження перед новопризначеним головою РДА. Подані заяви підлягають розгляду протягом місяця. Заява про продовження повноважень Скляревської К.Л. на посаді заступника була головою розглянута, завізована Дмитруком з наданням доручення підготувати розпорядження про продовження повноважень. Після призначення нового голови РДА, Скляревська К.Л. продовжила працювати, виконувала розпорядження, доручення голови РДА. Розпорядження про припинення повноважень, скорочення посади, або переведення на іншу роботу не приймалось, будь- яких повідомлень про зміни істотних умов її праці не отримувала. Будь- яких посад Скляревській не пропонувалось, адже голова РДА запевнив що відділ кадрів буде готувати розпорядження про продовження повноважень.

Отже, голова РДА не реалізував своє право на звільнення заступника голови РДА протягом часу, відведеного чинним законодавством. Після призначення голови РДА, минуло 7 місяців і 30.07.2015 р. ним було видано, на нашу думку незаконне розпорядження про звільнення Скляревської К.Л. з дивним формулюванням «у звязку з відмовою від продовження роботи у звязку із зміною істотних умов праці». Крім того, в порушення ст.10 ЗУ «Про місцеві адміністрації» звільнення здійснено без погодження з головою ОДА .

В той час коли суспільство обговорює питання розбудови нашої держави, змін в країні, неухильного дотримання законів, люди у владі продовжують порушувати Конституційні права громадян, а тому таким людям не місце у владі.

Шановний Петре Олексійовичу, в своїх виступах Ви неодноразово наголошували, що люди у владі повинні бути фаховими спеціалістами, чесними і справедливими, відповідальними – такою людиною є Скляревська К.Л. і саме за такі людські якості ця людина страждає. Прикрим є той факт, що до Вашої думки не дослуховуються ваші ж представники на місцях, а роблять навпаки, звільняють з порушенням закону чесних людей, тільки тому що вони є представниками інших політичних сил, не приймаючи до уваги того, що людина на своєму місці та справляється з роботою.

Починаючи з 31 липня 2015 р. під стінами Коростенської РДА громадські організації, учасники АТО, матері загиблих воїнів, учасники Революції Гідності, небайдужі громадяни, всі ті які вважають, що закони в нашій державі не повинні порушуватись, звертаються з вимогою до голови адміністрації припинити порушувати закон.

Звертаємось до Вас, як до гаранта Конституції з проханням втрутитись в ситуацію, не допустити набуття чинності незаконного розпорядження.

Розглянути питання – Чи може людина, яка нехтує законом, приймає завідомо незаконні рішення, перебувати на посаді голови Коростенської РДА?


Голова громадської організації «Союз ветеранів ліквідації чорнобильської катастрофи»

В.Юшкевич


Голова ГО «Правозахист» 

О. Чирков


Заступник голови Громадської організації Коростенська районна рада жінок 

Н. Васьківська


Голова громадської організації «Древлянська громада» 

Ю.Виговський