У Північній Кореї з’явиться табір для серфінгістів

У КНДР з’явиться серфінг-табір для невеликої групи північнокорейців та іноземних туристів.

Як повідомляє The Guardian, його організаторами виступили американська туристична компанія Uri Tours, що спеціалізується на подорожах в КНДР, і професійний серфінгіст Нік Занелла (Nik Zanella), що тренує китайських серферів. Відзначається, що табір вже отримав схвалення від влади КНДР, які прагнуть до розвитку туристичного сектора.

Серфери приїдуть на східне узбережжя Японського моря в районі міста Хамхін у вересні цього року. На офіційному сайті Uri Tours уточнюється, що тривалість поїздки складе вісім днів. При одномісному розміщенні в готелі подорож обійдеться туристам в 3,2 тисячі доларів, при двомісному – в 2,4 тисячі доларів. Відзначається, що в цю ціну входять всі трансфери по країні, послуги гідів, оформлення візи та харчування.

Крім серфінгу, учасники поїздки зможуть познайомитися з визначними пам’ятками Пхеньяну, а також відвідати демілітаризовану зону на кордоні з Південною Кореєю.

У травні 2015 повідомлялося, що британський агенство запропонувало мандрівникам пляжні тури в Північну Корею. В якості головних достоїнств туру агенти назвали ідеальну чистоту пляжів і прибережних вод, де можна провести час на пляжі у спальниках від http://hfostore.com/turizm-i-kemping/spalnyky.html. У квітні зазначалося, що Президія Верховного народного зібрання КНДР підписав указ про створення в країні другого курорту, розрахованого на іноземних туристів.

Як зазначає південнокорейське агентство «Енхап», експерти пояснюють створення нової туристичної зони в КНДР бажанням влади залучити в країну іноземну валюту. Вже китайці запропонували спрівпрацю країні.