​У Житомирі в каналізацію вилили 400 літрів браги

21 липня у ході санкціонованого обшуку у квартирі жительки обласного центру працівники міліції вилучили закваску, самогон та апарат для його виготовлення. Жінка раніше уже притягувалася до відповідальності за виготовлення та продаж домашнього продукту. Нині самогонниці загрожує значна сума штрафу.

За інформацією дільничних, у цій оселі функціонувала справжня домашня гуральня. Відтак було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 227 (Умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування 21 липня у квартирі 62-річної житомирянки було проведено санкціонований обшук, у ході якого під емоційні крики господарки вилучено 73 літри самогону, 380 літрів закваски та апарат для його виготовлення.

Зразки вилученої горілки відібрано та направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Майже 400 літрів самогонної закваски у 4 бочках було у присутності понятих вилито.

За результатами експертного дослідження вирішуватиметься питання щодо остаточної кваліфікації події та притягнення жінки до відповідальності. Їй загрожує чималий штраф.

Як прокоментував заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки Юрій Лебідь, загалом упродовж липня у ході активних профілактичних заходів працівниками міліції вилучено у порушників майже 170 л самогону, 740 л закваски та півсотню самогонних апаратів. До відповідальності за виготовлення, зберігання та збут домашнього продукту притягується 120 осіб. Відповідні рейди правоохоронців нині тривають в усіх районах області й охоплять, практично, кожен населенний пункт.

Прес-служба УМВС України в Житомирській області.