Житомиряни платять за комунальні послуги, хоча заборгованість не змінилась

Заборгованість населення Житомирської області з оплати житлово-комунальних послуг упродовж червня 2015 р. майже не змінилась, і на кінець місяця становила 182,3 млн.грн.

Такі дані наводить управління статистики.

Борг Житомира складає  91 млн. грн.

“Водночас, в багатьох регіонах області відбулося зростання заборгованості, за винятком Ємільчинського, Житомирського, Народицького, Ружинського, Чуднівського районів та міст Житомира і Коростеня, а також Бердичівського, Брусилівського, Любарського, Нов.-Волинського, Романівського, Червоноармійського та Черняхівського районів, де на кінець звітного періоду заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг відсутня”, – зазначають в управлінні.

При цьому, упродовж січня–червня 2015 р. населенням області сплачено за житлово-комунальні послуги, включаючи погашення боргів попередніх періодів, 590,3 млн.грн. (100,0% нарахованих за цей період сум). 

Житомир у червні сплатив за “комуналку” 30 млн.  214 тис грн., що на 25% більше ніж було нараховано.

“Серед міст та районів області найвищий рівень оплати за житлово-комунальні послуги спостерігався в Бердичівському, Романівському, Любарському та Андрушівському районах (133,0–116,6%), найнижчий – у Попільнянському, Коростенському районах та містах Коростені і Бердичеві (83,6–90,5%)”, – зазначають статисти.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку у червні 2015 р. порівняно з відповідним періодом 2014р. збільшились на 24,4% і з урахуванням електроенергії (150 кВтгод) становили 310,33 грн.