Блатна сотня і влада: всьо сложно

У Житомирській області діють кілька тітушатних угрупувань, які обслуговують інтереси різних господарів. Одні – провладних політиків та депутатів, інші – людей з судимостями. 

Я не вірю, що сутність людей змінюється: можна підібрати інший стиль одягу, зачіски, начепити на себе вишиванку, але всередині лишаєшся таким, як завжди. Тому коли зараз на всіляких громадських слуханнях випливають персонажі, до яких уже звикла місцева преса та так звана еліта, просто не можеш не сміятися. Аби не плакати.

Для мене тітушки – це і активісти, які заробляють на двіжухах, сесіях, акціях протесту. Зневажаю їх за те, що дискредитували поняття громадянського суспільства і дали шанс бандитам стати «волонтерами» та «активістами». Я вже не можу просто розрізнити, хто є хто там.

Усі ці люди сіють хаос і влада вже не може його стримати. Смішно дивитися на правоохоронців з камерами, які фіксують учасників зібрань і нічого не роблять. А ті тим часом вигадують нові схеми, як подоїти область. Не буду тут товкти воду в ступі про бурштин, який набив оскомину. Впевнений: якби нагорі хотіли швидко припинити це свавілля, то швидко це зробили б. Боротьба по вилучених 10-20 кг бурштину в день погоди не зробить. Значить, домовленості затягуються, з бандитами у тому числі. Тому дуже важко відрізнити, кому насправді служить влада на різних рівнях (судова, законодавча, виконавча).

У мене вже голова обертом іде від побачених союзів у нашому місті, а що вже казати про районні центри. Клоуни бігають по кабінетам, залам з плакатами, прапорами (хай би не паплюжили хоч національний прапор). З іншого боку, чинушам та обранцям вигідні ці протистояння, бо також нерідко в темі і заробляють разом з ними. Якщо ви такі круті пацани, то можу порадити одне місце, де можна цілодобово показувати свій героїзм – на першій лінії фронту.