​Гігантська скляна піраміда з’явиться в Єрусалимі в 2019 році

Гігантська скляна піраміда з’явиться в Єрусалимі в 2019 році. Єрусалим скоро знайде ще один туристичний об’єкт – скляний хмарочос у формі трикутника. Ця супер-піраміда стане другою за висотою будівлею в місті і вознесеться над землею в 2019 році, повідомляє сайт Travel and Tour News.

Проект цієї розкішної вежі вже схвалений міською владою. У ній буде 26 поверхів, висотою вона буде 345 футів і розташується поблизу ринку Махал Ієгуда. У самому низу піраміди розміститься безліч брендових магазинів, вище – 200 квартир, бутік-готель, а на даху – обсерваторія і ресторан. Розроблено проект студією Либескинд і архітектором Ігалем Леві.

При цьому вежа буде архітектурно вписана в історичній контекст Єрусалиму, ставши сполучною ланкою між старовинними та сучасними будовами.

Є й інші плани, і проекти, ініційовані муніципалітетом Єрусалиму з метою створення нового обличчя туристичного центру міста. Такий підхід піддається критиці ряду архітекторів і політиків, які вважають, що Єрусалим не пристосований для зведення висотних будівель. Але прихильники модернізації міста стоять на тому, що він повинен не застигати в минулому, а розвиватися і набувати нових рис.

Нагадаємо. Міністерство туризму Ізраїлю запропонувало новий набір заходів для стимулювання європейців відпочивати в Ейлаті. Авіакомпаніям, які будуть здійснювати рейси в це південне місто, платитимуть по 45 євро за кожного пасажира, привезеного в місто протягом зимового сезону 2015/2016.

Туристичний сектор Ейлата сильно постраждав від падіння турпотоку з Європи, включаючи так само втрати від зниження турпотоку з країн колишнього Союзу, які є другими за величиною, після США, постачальниками туристів в Ейлат. Але в сезон 2014/2015 Ейлат відвідали тільки 12000 туристів, більш ніж у три рази менше, ніж в сезон 2013/2014, коли Ейлат відвідали 40000 туристів, пише eturbonews.