Прибирати маршрутки з центральних вулиць будуть поетапно – заступник голови

Перехід з центральних вулиць на другорядні міських та приміських маршрутів автобусів відбуватиметься поетапно.

Про це у фейсбуці написав заступник міського голови Євген Демчик.

За його словами, першим етапом було рішення міського виконкому щодо зміни маршрутної мережі. При проведенні конкурсу з визначення автобусних перевізників, оформлення документів відбувалося одразу з урахуванням цих змін.

“Наразі найбільшою проблемою є визначення місць для зупинок громадського транспорту, встановлення відповідних дорожніх знаків, нанесення дорожньої розмітки. Саме тому, було дано доручення провести обстеження вулиць Котовського та Бориса Тена. До складу комісії включили управління транспорту та зв’язку, КП “УАШ”, КП “ЕМЗО” “Міськсвітло”, представники ДАІ УМВС України в Житомирській області. Окрім того, на ДАІ УМВС України та Укртрансінспекцію були направлені листи з проханням забезпечити контроль за рухом громадського транспорту, згідно схем руху по вул. Котовського та Бориса Тена”, – написав Демчик.

Заступник запевняє, що за умови випуску 95 одиниць тролейбусів, житомиряни повністю будуть забезпечені соціальним транспортом.

Нагадаємо, раніше Євген Демчик писав, що на нараді з перевізниками було ­вирі­шено, що усі перевізники, які здійс­нюють­ маршрутні перевезення пасажирів п­о вул.­ Київська та Бердичівська з 1-го серпня ­будуть курсувати по ­вул. Котовс­ького та Бориса Тена.