Бюджетна комісія облради запропонувала зміни до обласного бюджету

9 жовтня пройшло засідання бюджетної комісії обласної ради.

Депутати рекомендували внести на розгляд сесії питання «Про внесення змін до Програми розвитку АПК Житомирської області на 2011-2015 роки». Якщо сесія підтримає зміни до програми, до обласного бюджету повернеться 960 тис. грн., що були передбачені на відшкодування фермерським господарствам вартості закупленої ВРХ.

Постійна комісія прийняла позитивне рішення з питання «Про внесення змін до Програми підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток області на 2015-2017 роки». Таким чином із обласного бюджету буде спрямовано 20 тис. грн. на фінансування частини витрат на реалізацію мікропроектів громад-учасниць Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

bbbbk1

Підтримано також внесення змін та доповнень до Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки. Після сесійного рішення з цього питання фізичні особи-учасники АТО, ОСББ та ЖБК зможуть отримувати відшкодування за одним кредитним договором як у рамках державної, так і у рамках регіональної програми.

bbbbk3

Депутати в цілому погодили питання «Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік». Зокрема, депутати планують профінансувати з обласного бюджету додаткову потребу в коштах на заробітну плату працівникам бюджетної сфери, на виплату стипендій, на оплату енергоносіїв у закладах охорони здоров’я, на придбання продуктів харчування для санаторіїв «Лісова казка» та «Лісовий берег», придбання необхідного обладнання для обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.

bbbbk2

Як повідомив заступник голови обласної ради Руслан Годований, депутати обласної ради попередньо підтримали дві дуже важливі позиції для тимчасово переміщених осіб. «Переселенці зможуть отримувати індивідуальне кредитування на селі, жити там, сплачуючи невеликі відсотки, а інколи і безвідсотково, а також отримувати кредит на купівлю житла. Щодо санаторію «Тетерів», де зараз проживає найбільше тимчасово переміщених осіб, то там люди зможуть не витрачати свої останні кошти на комунальні послуги. Це буде компенсуватись з обласного бюджету».

Обороноздатність держави обласна рада має намір підтримати виділенням 119-ти тис. грн. на придбання батарей для літальних апаратів, завдяки яким охоронятиметься кордон нашої області з боку міста Овруч.

Прес-служба обласної ради