Франція вирішила видавати росіянам тільки багаторазові візи

Франція має намір видавати росіянам тільки багаторазові шенгенські візи терміном не менше ніж на півроку.

Про це повідомляє аналітична служба Асоціації туроператорів Росії (АТОР) з посиланням на генерального консула Франції в Москві Марка Седія.

«У 2015 році ми розраховуємо видати громадянам Росії порядку 200000 віз, 10000 віз будуть видані на п’ять років. Одним з наших нововведень стало рішення видавати тільки багаторазові візи терміном не менше шести місяців. Вказівка про це отримали всі співробітники візових центрів Франції», – зазначив генконсул.

Крім того, Седій розповів про плани щодо скорочення термінів видачі віз з трьох до двох днів. «Ми можемо робити візи за три дні. Але наша мета – 48 годин, я вважаю, що це цілком досяжно, і ми до цього йдемо», – пояснив він.

У всіх 18 візових центрах Франції в Росії з 19 жовтня діє новий порядок роботи, запропонований туроператорам. Оскільки з введенням біометрії дипмісія припинила акредитацію турфірм, тепер для того, щоб туроператори могли подати документи за своїх клієнтів, компаніям слід одноразово з першою заявкою представляти певний пакет документів, що підтверджують їх діяльність. Звичайно для України все залишається в нормальному режимі. Не тільки Франція. а й ОАЕ чекає наших туристів. Оформляйтесь тут – businessvisit.com.ua/vizy/viza-v-arabskie-emiraty

Раніше в жовтні посол Франції в Москві Жан-Моріс Ріппер заявив про бажання влади країни скасувати короткострокові візи для громадян Росії. У свою чергу АТОР запропонувала главі МЗС Сергію Лаврову скасувати в’їзні візи для громадян деяких країн Євросоюзу. Зокрема, мова йшла про Італії, Іспанії та Греції, які активно співпрацюють з представниками російської туріндустрії.

Франція входить до шенгенської зони. При цьому, незважаючи на загальний список документів, необхідний для отримання візи для в’їзду на територію країн-учасниць угоди, консульства кожної держави самостійно приймають рішення про те, на який термін дозволяти іноземцям перебування в шенгенській зоні.