Футболістів деяких клубів Житомирщини не пустили захищати честь області в Кубку регіонів ФФУ

У неділю 11 жовтня, відбулися матчі-відповіді 1/8 фіналу “Кубку регіонів ФФУ”. Збірна Житомирської області в Бердичеві на стадіоні «Прогрес» приймала команду з Чернігівщини.

Після першої поразки з рахунком 0:5 нашим футболістам потрібна була лише перемога. На жаль, зробити це не вдалося. І хоча вдома наша збірна обіграла гостей з рахунком 3:1, для виходу в 1/4 цього замало. На полі наші футболісти показали себе на вищому рівні, боротьба між командами була на кожному сантиметрі поля та кожну секунду гри.

На матч прибули всі представники обласної федерації футболу підтримати нашу збірну області.

Виконавчий директор федерації Олег Владиславович Янчевський поділився враженнями від матчу.

“Хочу нагади, що Федерація футболу України вперше проводить турнір серед регіональних збірних команд України «Кубок регіонів ФФУ» за новими правилами. В цьому турнірі дозволялось грати лише гравцям, які приймають участь в змаганнях на території своїх регіонів та гравці не повинні були мати професіональні контракти. На жаль деякі керівники наших провідних команд, а саме ФК «Мал» м. Коростень відмовили та заборонили гравцям своєї команди захищати честь збірної Житомирської області, тому результат першого матчу, який відбувся в Чернігівській області був не на нашу користь, так як всі гравці даних клубів проігнорували матч і не з’явилися на гру. Ми планували провести гру-відповідь у місті Коростень, так як попередня заявка команд була представлена більшістю гравців з команд СК «Коростень» та ФК «Мал» м. Коростень. Мені прикро, що керівництво клубів так віднеслося до формування та виступів збірної Житомирської області. Щодо матчу-відповіді яка відбулася у місті Бердичів, я хочу від іменні Житомирської обласної федерації футболу подякувати меру міста Мазуру Володимиру Константиновичу , начальнику управління сім’ї, молоді та спорту Марченко Ігорю Володимировичу директору дитячо-юнацької спортивної школи міста Бердичева Подгорчуку Олександру Івановичу, які в найкоротші терміни підготували футбольне поле та стадіон для проведення матчу. Також хочу подякувати керівникам, тренерам футбольних клубів ФК «Бердичів» Зеленцову Ігорю, ФК «Фортуна» м. Андрушівка Корнійчуку Сергію, ФК «Легіон» Микитюку Володимиру, ФК «Зоря-Енергія» м. Романів Василівському Володимиру та гравцю ФК «Коростень» м. Коростень Камінському Володимиру за те що вони підтримали та відстоювали честь Житомирської області. Що стосується самої гри, то футболісти вийшли на поле з настроєм до перемоги і відали всі свої сили на перемогу, але нажаль не вистачило трохи везіння. Я сподіваюсь, що наступного року, ми врахуємо всі помилки, які були допущені і покажемо результат набагато кращий ніж в цьому році. Як кажуть: «Первый блин комом». Згідно до правил команда яка пройшла в наступний етап розіграшу може запросити до себе гравця з команди яка вибула, так от збірна Чернігівської області запропонувала гравцям Епі Манкам Мішель Алану та Гончаруку Олександру приєднатися до своєї збірної.”

Із загальним рахунком 6:3 саме збірна Чернігівської області виходить в 1/4 фіналу кубку.

Наступна гра збірної Чернігівщини відбудеться у квітні 2016 року зі збірною Вінничини.

Прес-сужба ЖОФФ