Керівник парламентської фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олег Березюк та місцевий лідер Наталія Чиж вирішили захистити права обурених житомирян

Аби зустрітися з громадою міста, у Житомир приїхав керівник фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Верховній Раді України Олег Березюк. 

Разом з кандидатом на посаду Житомирського міського голови від «Об’єднання «Самопоміч» Наталією Чиж він виїхав на прохання житомирян у різні райони та підприємства, і дізнався про про те, якими проблемами живуть містяни.

«Зазвичай чиновники звикли їздити на гарні місця і показувати, як у нас все дуже добре в місті, як ми живемо. Сьогодні приїхав керівник нашої фракції Олег Березюк, і ми вирішили, що поїдемо саме в болючі місяця і покажемо, як живе наша громада міста, щоб не думали, що у нас все дуже солодко і все дуже добре. Крім обіцянок мають бути ще якісь реалії. Ми поїхали на Стрімкий узвіз, там зібралася громада, це був другий наш візит туди. Вони живуть у жахливих умовах. Там екологічна катастрофа. Там крім того, що сміттєзвалище, яке горить поряд із газовою трубою і це небезпечно, стоки із цього сміттєзвалища течуть у річку Кам’янку, яка впадає в Тетерів, а знизу кладуть кабель 10 тисяч вольт. Там перерили землю, жінки вийшли, плачуть, кажуть: у нас коли помирає людина, ми на простирадлах виносимо людину наверх, кладемо на землю, відпочиваємо, несемо далі. Це ганьба. Невже сьогодні люди у 21-му столітті мають так жити?», – зазначила кандидат на посаду Житомирського міського голови від «Об’єднання «Самопоміч» Наталія Чиж.

Ця зустріч дуже вразила Олега Березюка. Представники житомирської «Самопомочі» у судах захищатимуть права мешканців Стрімкого узвозу.

«Сьогодні ці мешканці мають бути в мерії, сьогодні вони мають подбати про свої права, яких вони позбавлені. Наприклад, вони позбавлені права якісного доступу до свого помешкання. Прокладається кабель, ми їм порадили: подивіться в кошторис робіт цієї організації, скільки грошей там закладено на благоустрій цієї дороги, яку вони знищили, тих сходів, які вони знищили і зробіть так, щоб вони це зробили, а це треба зробити контролююче. Сьогодні мешканці висловили свою потребу подати позов в суд на призупинення робіт, бо ці роботи нищать їхнє право на якісне життя. Тому тільки разом мешканці, влада, громадські організації можуть створити якісне управління в місті, але це реальніше, ніж це робити швидко в державі. Працюючи у Верховній раді вже більше 9-ти місяців, очевидною є річ, що Київ сьогодні, як управлінський центр, майже безсилий. І тому одна із філософій партії «Об’єднання “Самопоміч» є те, що сьогодні сила цієї держави знаходиться в Житомирі, Львові, Харкові, Іллічівську, Коломиї, Горохові, де люди режимі реальності можуть робити якісні управлінські рішення», – каже керівник фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Верховній Раді України Олег Березюк.

На розмову з Олегом Березюком у приміщенні муздрамтеатру прийшло більше сотні людей. Усі вони мали можливість поставити свої запитання і отримати вичерпні відповіді.