Лідер гурту “Антитіла” Тарас Тополя: Той, хто робить для держави – патріот

21 жовтня «УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП» представило свою команду. Житомирських патріотів приїхав підтримати відомий не лише в Україні, а й за її межами гурт «Антитіла». 

Прес-службі УКРОПу вдалось поспілкуватись із солістом гурту, Тарасом Тополею.

– З яким настроєм ви приїхали в Житомир і що презентуватимете?

– Погода в Києві, звідки ми і приїхали, була не втішною, йшов цілий день дощ. Житомир нас зустрів тепло, люди тут привітні та гостинні. Ми одразу відчули, що сьогодні буде весело та нас підтримати прийде багато людей, відповідно і настрій залишається я гарним. Гратимемо велику програму, співатимемо різні пісні розважального і соціального змісту, спілкуватимемось з людьми. Очікуємо гарних емоцій.

– Що для вас є «патріотизм»?

– Патріотизм, в контексті подій останніх двох років, – це не лише готовність до конкретних дій, а й самі дії. Кожен, виходячи зі своїх знань, умінь, навичок та бажань, може бути патріотом. На сьогоднішній день, бути патріотом не означає, що потрібно говорити виключно рідною мовою чи носити українську атрибутику, зокрема, вишиванки. Будь-яка людина, котра робить щось самовіддано для держави та народу, вже є патріотом.

– Ви активно займаєтесь волонтерською діяльністю. Як вдається поєднувати її з творчістю?

– Минулого року наприкінці весни, влітку та восени, коли йшли активні бойові дії на сході країни і наші друзі-бійці особливо потребували підтримки, часу на творчість, на жаль, не було. Завдяки своїй популярності ми змогли активно збирати кошти і ефективно їх використати на потреби захисників у зоні АТО. Кожного разу, коли приїжджаю зі Сходу, мене переповнює захоплення силою і мужністю наших бійців і водночас обурення, що все там тримається лише на людях, що ані державна машина, ані чиновники, ані олігархи не здатні нормально захистити і територію, і свій народ. Мені здається, що цей “Карфаген” треба знищити дотла, а потім, щоб він піднявся, як Фенікс, відновлений, з попелища. Я не сприймаю це, як щось фатальне, бо вірю – рано чи пізно свіжа хвиля нових українців змете увесь цей непотріб.