​На Покровському ярмарку відомий люстратор Єгор Соболєв закликав житомирян підтримати команду “Об’єднання “Самопоміч” та кандидата в мери Наталію Чиж

Цілий день, 17 жовтня, на парковці торгівельно-розважального комплексу “Глобал UA” відбувався Покровський ярмарок, організатором якого є “Об’єднання “Самопоміч” та кандидат в мери Житомира Наталія Чиж.

Понад сто виробників з усієї України з’їхалися до обласного центру, аби за доступними цінами протягом вихідних запропонувати свої товари: це і сортова картопля, і м’ясо-молочна продукція, і народні промисли, і багато чого іншого. З нагоди святкового ярмарку до Житомира вперше завітав гурт KOZAK SYSTEM.

На відкриття ярмарку завітав народний депутат України з фракції “Об’єднання “Самопоміч” Єгор Соболєв. У своєму виступі Соболєв зосередив увагу на тому, що в Україні прийнятий найкращий люстраційний закон і це визнала Європа.

“Але виконавча влада не виконує його і президента це влаштовує. Навіть суддя, який приймав рішення про мій арешт у справі мітингу під Кабміном, досі успішно працює”, – розповів Соболєв.

За словами нардепа, і люстраційний, і антикорупційні закони потребують підтримки у регіонах.

“Нам потрібні партнери на місцях, які будуть ці закони впроваджувати. Закони про відкритість всіх видатків, в тому числі комунальних потреб; закони про чесні та прозорі аукціони на землю; закони про доступ громадян, про прозорість роботи місцевих рад тощо. Я обов’язково повернуся після виборів, для того, щоб допомагати й контролювати виконання цих законів, зокрема, в Житомирі. Я прошу житомирян на виборах обрати якомога більше однодумців, щоб було з ким це робити. Ми – “Об’єднання “Самопоміч” – єдина партія, яка відкрила списки кандидатів у кандидати, для того, щоб викреслити людей, які є негідними. Ми прописали в законі можливість відкликати депутатів людьми, якщо депутати не будуть якісно працювати. Тому я прошу житомирян дуже серйозно підійти до обрання своєї міської ради й свого мера. На щастя, сьогодні є з кого вибирати. І я прошу підтримати сильних, порядних людей з “Самопомочі” і Наталію Чиж як кандидата в мери. І обіцяю разом з ними працювати й робити все для того, щоб життя в Житомирі й країні відповідало тим стандартам, до яких ми самі прагнемо”, – наголосив Єгор Соболєв.

Також “Самопоміч” на місцевих виборах 25 жовтня цього року підтримуватиме і житомирянка Ганна Самчук.

“Ярмарки “Самопомочі” нам подобаються. Часто буваємо. Добре, що проводили такі у дворах: де близько було, не треба було нести важке. А сьогодні вже купили глиняний посуд, вишиванку внучці. Та й концерт послухали. Гарний ярмарок!” – стверджує житомирянка.

Учасниця ярмарку Алла Подлепенець розповіла, що Єгор Соболєв придбав у неї ложечки для дітей.

“Це чоловік мій виготовляє. Є в асортименті й іменні ложечки. І виделочку, й ножечка можна замовити. Можемо будь-яке слово, яке замовите, вигравіювати. Ми з Сум. Сьогодні ось і на цю ярмарку приїхали, яка організована “Самопоміччю”, – розповіла продавчиня.

Кандидат на посаду Житомирського міського голови від “Об’єднання “Самопоміч” Наталія Чиж запевнила, що подібні соціальні ярмарки будуть проводитися і надалі, як й інші соціальні проекти, які тривають понад 1,5 року.

“Проте необхідне розуміння місцевої влади. Не може керівник міста чи будь-хто у кабінетах іти всупереч громаді. Якщо люди хочуть, аби соціальні ярмарки проводилися у їхніх районах, то треба створювати можливості, а не чинити перепони”, – сказала Наталія Чиж.

Прес-служба “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі