На Житомирщині 40-річний чоловік вкрав у пенсіонерки 500 грн., щоб накупити на них горілки

До Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернулась 76-річна жителька с. Гульська із повідомленням про крадіжку з її будинку, повідомляють в УМВС.

Як з’ясувала міліція, що невідомий зловмисник скористався відсутністю господарки та, пошкодивши замок на вхідних дверях, потрапив до помешкання. Звідти викрав 500 гривень, які жінка зберігала у шафі.

“Під час опитування жителів села було з’ясовано, що один з місцевих, 40-річний чоловік, придбав у сільмазі горілки майже на 500 гривень, – розповів начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Сергій Рябошапка. – Продавець ще подивувала, оскільки цей покупець ніде не працював, а заробляв на прожиття, допомагаючи селянам по господарству. Окрім того, він не так давно звільнився з місць позбавлення волі, де вкотре відбував покарання за майнові злочини.”

Чоловіка правоохоронці застали за місцем проживання. У вчиненні крадіжки з будинку пенсіонерки він зізнався.

Нині в рамках подальшого досудового розслідування міліція перевіряє затриманого на причетність до скоєння інших злочинів на території району.

Чинне кримінальне законодавство за вчинення крадіжки, поєднаної з проникненням у приміщення передбачає однозначне позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.