На Житомирщині більше чотирьох тисяч хворих на псоріаз, – головний лікар диспансеру

На диспансерному обліку перебуває 4389 жителів Житомирської області, хворих на псоріаз. 

Таку інформацію повідомивголовний лікар шкірно-венерологічного диспансеру Анатолій Фомю, передають в ДОЗ.

999 осіб є житомирянами, 312 – бердичівляни, 215 – коростенці.

 Серед районів сумнозвісна першість належить Новоград-Волинському району (484 особи, хворі на псоріаз), в Оруцькому районі – 225, Олевському – 213, Житомирському – 184, Коростишівському – 162. Найменше зареєстрованих осіб, хворих на псоріаз у Народицькому районі (27).

За словами лікаря, насамперед не варто не вдаватися до самолікування, а при перших ознаках шкірних захворювань звертатися до лікарів-дерматовенерологів, які є у кожному районі, або ж безпосередньо до фахівців обласного шкірно-венерологічного диспансеру. 

Тут лікарі широко застосовують лікування псоріазу сучасними апаратами з ультрафіолетовим опроміненням. Крім того, фахівці звертають увагу на доцільність в лікуванні у санаторіях Чорноморського узбережжя. 

“Втім, надзвичайно ефективним доповненням до основної медикаментозної терапії є лікування родоновими ваннами, яке проводять в обласному медичному центрі вертебрології та реабілітації, а також в обласному лікувально-санаторному центрі радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші». Вартість прийому однієї родонової ванни (відділення родонових ванн медичного центру вертебрології та реабілітації, м. Житомир, вул Жуйка, 41, тел 34-35-54) становить 22 гривні і є цілком доступною. Направлення на родонові ванни потрібно брати у центральному корпусі центру вертебрології та реабілітації (м.Житомир, Чуднівське шосе, 1). Всього ж для лікування псоріазу потрібно прийняти 20-24 родонові ванни. Така процедура протипоказана тим, хто має злоякісні новоутворення, захворювання крові, та хворим на туберкульоз”, – зазначив лікар.