На Житомирщині чиновника-хабарника суд лише оштрафував та позбавив рангу

За матеріалами СБУ набрав чинності вирок Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області стосовно головного державного ревізора – старшого інспектора Новоград-Волинської об’єднаної державної податкової інспекції, повідомляють в Службі безпеці.

Податківець налагодив корупційний механізм одержання хабарів за сприяння спадкоємцям в ухиленні від сплати податку за прийняте у спадщину майно та незастосування у подальшому штрафних чи фінансових санкцій.

Хабарника було затримано одразу після одержання ним 7 тисяч гривень хабара – суми, за яку здирник погодився виключити спадкоємця зі списку боржників.

Вироком суду правопорушника визнано винним у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. 

Йому призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів громадян із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на три роки.

На підставі ст.54 КК України його позбавлено державного рангу та категорії посади державного службовця.