​На прес-конференції у штабі «Блоку Петра Порошенка» депутати пояснили свою позицію щодо зірваної сесії 12 жовтня

Щоб пояснити свою позицію та розповісти про своє бачення чому не відбулася сесія міської ради 12 жовтня депутати провели у штабі Блоку Петра Порошенка прес-конференцію. 

Позачергова 52 сесія не відбулася через відсутність кворуму: з 60 народних обранців зареєструвалося лише 24. На думку Юрія Мойсеєва, секретар Житомирської міської ради свідомо повідомила про скликання сесії у останній момент.

«Вчора нас намагалися зібрати на позачергову сесію, поставити перед фактом, що є дев’ять питань і нам треба обов’язково терміново проголосувати. Що це за питання? Що включено в ці питання – депутати не знають, і, напевне, була якась зацікавленість в тому, щоб депутати і не знали що саме потрапляє в даний порядок денний. Виконуюча обов’язки Любов Цимбалюк зробила все , щоб ця сесія не відбулася. Тобто, вона, з однієї сторони, каже так я хочу зібрати, з іншої сторони, вона своїми діями робить все, щоб ця сесія не відбулася. Вона порушує регламент міської ради, майже все, що вона може порушити – вона порушує», – каже кандидат у депутати Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв.

Під час прес-конференції, яку терміново зібрали одразу після невдалої сесії, Любов Цимбалюк запевнила, що питання, які мали виноситися на голосування, були заздалегідь погоджені. Втім Олександр Рабінович стверджує: питання хотіли винести на розгляд депутатів без попереднього розгляду профільними комісіями:

«Бюджетна комісія не розглядає земельні питання. Всі питання сесії мають пройти всі комісії. Вони не пройшли не те що всі, вони взагалі жодних процедур не пройшли. Не було скликано комісії, не було погоджувальної ради», – наголошує кандидат у депутати Житомирської міської ради Олександр Рабінович.

Дізнатися позицію депутатів прийшли також військовослужбовці та родичі бійців, які були обурені зривом сесії. Кажуть: варто було б щонайменше делегувати представника, який пояснив би позицію партії одразу у сесійній залі.

«Я може і не розумію всіх процесів, які мають відбуватися по закону. Але я розумію, що якщо хлопці вчора прийшли, сім’ї загиблих прийшли, то ви може й не зобов’язані, але могли б спробувати прийти і пояснити це все», – каже заступник голови ГО “Атошник” Сергій Артьомов.

Депутати зауважили: поряд з питаннями, які стосуються учасників АТО, у порядку денному вказані і комерційні питання, зокрема земельна ділянка на Київській, 45, яка за документами призначена для учасників АТО та багатодітних сімей, за словами Олександра Рабіновича насправді призначена під облаштування парковки.

Одразу під час прес-конференції депутати разом з військовослужбовцями вирішили ініціювати скликання іншої позачергової сесії з обов’язковою умовою винесення на розгляд лише тих питань, які стосуються учасників АТО та їх сімей.