Наталія Чиж: Напередодні виборів проти «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі готують чергову чорну піар-кампанію

Народні депутати України Тетяна Острікова та Олександр Данченко разом з лідером «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі Наталією Чиж розповіли про брудні технології на нинішних місцевих виборах та “досягнення” української політичної реклами.

За словами Наталії Чиж, у відповідь на застосування проти «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі арсеналу брудних технологій, місцевий осередок політсили провів під стінами житомирської міської ради мовчазний пікет.

“Ми ніколи нікого не обливаємо брудом, зосереджуємось лише на власній діяльності, своїх проектах, спрямованих на розвиток міста. Ми не ведемо агресивної кампанії, не нападаємо на опонентів, натомість, всі ці методи використовуються проти нас, з метою дискредитації «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі. Пані Цимбалюк має бути соромно”, – сказала Наталія Чиж.

За її словами, саме «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі стало об’єктом нападок через отримані опонентами результати соціологічних досліджень, згідно яких, «Об’єднання «Самопоміч» має 28% підтримки житомирян.

Також Наталія Чиж попередила житомирян про те, що за 10 днів до місцевих виборів проти «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі готується потужна чорна піар-кампанія, включно із застосуванням біг-бордів та закликала робити власний вибір і не піддаватися маніпуляціям.

“Ми вже знаємо що проти «Об’єднання «Самопоміч» та особисто проти мене готуються провокації. На сьогодні до ЄРДР (єдиного реєстру досудових розслідувань) внесено 2 справи, що стосуються особисто мене. Кожен день по провадженню, до виборів буде 25, це фактично спроба політичної розправи”, – говорить Наталія Чиж.

Вона закликала представників усіх політичних сил не займатися брудом та піар-технологіями, а працювати для міста.

За словами Олександра Данченка, який очолює Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку, лише в Україні стільки політичної реклами на усіх носіях інформації.

“Потрібно заборонити політичну рекламу на ТБ і біг-бордах. Така кількість реклами замилює око і мозок виборцям. Вони не роблять свідомий вибір. Закликаю виборців – не дивіться телевізор, прочитайте біографії кандидатів. Якщо ви там бачите людей з колишньої влади – не голосуйте за них”, – каже Данченко.

Народний депутат Тетяна Острікова звернула увагу на наслідування партією “Укроп” біло-зеленої зв’язки кольорів партії «Об’єднання «Самопоміч» та факт діяльності клона партії «Об’єднання «Самопоміч».

“У нас всіх є питання до Мін’юсту – як можна було зареєструвати партію-клона з аналогічною назвою?”, – сказала Острікова.