Поліція Ізраїлю обмежила доступ в Старе місто Єрусалиму

Ізраїльські поліцейські обмежили доступ в Старе місто Єрусалиму, де розташовується ряд ключових релігійних об’єктів. Про це повідомляє «Інтерфакс».

Протягом двох днів вхід буде дозволений тільки місцевим жителям, туристам, власникам комерційних підприємств і проживають в цьому районі студентам. Крім того, поліцейські мають наміру пускати в розташовану там мечеть аль-Акса тільки чоловіків зі Старого міста і арабських громадян Ізраїлю старше 50 років.

Відповідні заходи були вжиті після двох останніх нападів палестинців на ізраїльтян.

У суботу, 3 жовтня, в Єрусалимі озброєний ножем араб напав на перехожих і був застрелений знаходилися поблизу співробітниками сил безпеки. Мер міста Нір Баркат і міністр транспорту Ізраїлю Ісраель Кац поклала відповідальність за теракт на адміністрацію Палестини, яка, на їхню думку, «підбурює» подібних терористів-одинаків до скоєння нападів.

Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання «Ісламський джихад». У випущеному нею заяві стверджується, що скоїв напад був її членом.

Через кілька годин палестинець поранив ножем ізраїльського підлітка, проте був застрелений при спробі втекти з місця подій.

Аналогічний теракт стався в Єрусалимі у минулому році. Вранці 18 листопада два палестинці, озброєні ножами і пістолетами, увірвалися в синагогу на заході міста. Нападники вбили чотирьох молільників, перш ніж злочинців застрелили поліцейські, ще вісім людей отримали поранення. Пізніше один з поліцейських помер у лікарні.


Читайте также, что думает Вячеслав Моше Кантор о новой анти-террористической инициативе, которую выдвинул премьер-министр Великобритании Дэвидом Кэмероном в мае 2015 г.