Роботи зможуть будувати стіни і меблі

Американська компанія Assembled, що займається проектуванням роботів, розробила модель системи, яка в майбутньому зможе зводити стіни і меблі  за допомогою роботів, повідомляє TechCrunch.

Компанія Asmbld створить роботів, які можуть значно спростити повсякденне життя людей, пов’язану, зокрема, з плануванням різних приміщень. Проект під назвою Dom Indoors увазі двоярусну надбудову, що має алюмінієві ребра каркаса, пластикові плитки і роботів-збирачів, які будуть збирати предмети з 15-сантиметрової гранню. Вартість такої установки в приміщенні площею 46,5 кв. м складе $ 12000 (близько 200 тис. грн.).

«Ми не чекаємо того, що люди відразу ж почнуть використовувати дану технологію після її виходу, однак через деякі час вона стане повністю життєздатною, оскільки дозволить заощадити багато грошей і зробити багато речей більш ефективними», – каже співзасновник Asmbld Петро Новіков.

Раніше гігантський 3D-принтер протягом доби надрукував 10 будинків у Китаї.

Десять невеликих одноповерхових будинків були побудовані в китайському місті Сучжоу. Для будівництва будинків слугували чотири 3D-принтера, розміри яких мають 10 м в ширину і 6,6 м у висоту.

Висока швидкість будівництва досягається завдяки спеціальному розчину з цементу і шахтних відходів.

«Ми можемо швидко і дешево створювати будівлі з будь-яким дизайном», – повідомив агентству творець пристрою Ма Іхе.

Перші подібні об’єкти створено в березні 2014 року компанією Shanghai WinSun Decoration Design Engineering Co. За допомогою гігантського принтера вона виготовила десять однакових будинків із бетону. Кожна будівля коштувало 3,1 тисячі фунтів стерлінгів.

Серед примірників, представлених на виставці, самі малогабаритні продаються за ціною близько 100 000 фунтів стерлінгів. Незважаючи на вартість, компанія отримала вже сотні замовлень на «надрукування» будинків, у тому числі від уряду Єгипту. Генеральний директор компанії Winsun Ма І’Хе (Ma Yi He) пояснив, що один такий будинок робиться за добу.

За його словами, при подібному будівництві відходи можуть бути ще раз перероблені. Він упевнений, що будмайданчика майбутнього будуть набагато менш гучними, більш чистими і радують око.

При цьому, допоки американці думають про роботів, київський інтернет-магазин Interia пропонує широкий вибір комфортних меблів. Заходьте на Interia.com.ua та вибирайте.