​Сергій Лазо в Житомирі презентує книгу

Автор знаменитих пісенних шлягерів, легендарний письменник і музикант повертається до Житомира В стінах ЖДУ ім. І. Франка він презентує книгу “Майстри часу” та виконає пісні, які написав для найяскравіших зірок сучасності.

Що об’єднує Житомир, Віктора Павліка, Гайтану і “The Beatles”? Ми знаємо відповідь – талант Сергія Лазо.

Саме пісні Сергія Лазо зробили популярними Віктора Павліка та гурт “Анна-Марія”. Його шлягер “Ти подобаєшся мені” у 1993 році підкорив фестиваль “Червона рута” і був визнаний найкращою ліричною піснею року. Коштовною прикрасою української естради стали пісні “Ні обіцянок, ні пробачень”, “Афіни-Київ-Істанбул”.

У 2007 році з усіх приймачів зазвучала пісняЛазо “Не йди” у виконанні Гайтани та гурту С.К.А.Й., яка отримала шалену популярність. Ще одним супер-хітом стала пісня “Ухожу от тебя”, яку заспівав Віктор Павлік, а згодом взяв у свій репертуар кумир 80-х, соліст ансамблю “Веселые ребята” Олексій Глизін.

І Глизін, І Лазо є затятими бітломанами. Обидвоє в численних інтерв’ю не втомлюються згадувати, як “ліверпульська четвірка” увірвалася на простори “страни совєтов” і подарувала довгоочікуваний вітер свободи. У 2000-х побачила світ книга Сергія Лазо “Ми так любили The Beatles” – енциклопедія життя в рідному Житомирі часів, коли з’являлися перші джинси, а патлаті місцеві рокери підпільно налаштовували приймачі на хвилі “Голосу Америки”, де такий рідний тембр Марії Селіберте знайомив з новинками забороненої музики. У 2012 році книга Сергія Лазо “Ми так любили The Beatles” була визнана однією з кращих за версією ВВС.

Книги Сергія Лазо користуються великою популярністю, а письменник не втомлюється дивувати читача літературними сюрпризами. Літературомани шукають у крамницях видання “Майстри часу”, що являє собою нестандартний авторський проект – поєднання віршів, музики та графіки. Тут представлена різножанрова поетика автора – новий цикл віршів і багата палітра його перекладів творів письменників, які майже невідомі українському читачеві. Також проект містить гравюри – ілюстрації львівської художниці Данути Кріль. Музичним доповненням «Майстрів часу» є компакт-диск, де пісні виконує сам автор, а також гурт “ManSound” та Віктор Павлік, Гайтана & С.К.А.Й. та відома актриса й телеведуча Наталія Сумська. І все це під однією стильною і досить оригінальною обкладинкою.

Це видання, як і інші книги з автографом, житомиряни зможуть придбати під час творчої зустрічі з Сергієм Лазо у четвер 29 жовтня о 13.00 в Інституті філології та журналістики ЖДУ ім. І. Франка (вул. Велика Бердичівська, 40, ІV корпус, аудиторія 101).

Сергій Лазо виконає свої кращі пісні та прочитає неймовірно проникливі вірші, що зігріють серця в осінній день. Він згадає про перші кав’ярні та перші рок-ансамблі Житомира, про легендарну алюмінієву гітару виробництва житомирської фабрики, про зустріч з легендою джазу Дюком Елінгтоном, про дружбу і співпрацю з кращими музикантами сучасності. Ми пізнаємо завжди молоде серце рокера і ніжну душу поета. Сергій Лазо в стінах рідного університету – 29 жовтня о 13.00.