У Житомирі “почистили” майже два десятка офісів

Зловмисники діяли за налагодженою схемою: обирали неохоронювані приміщення та уночі вирушали «працювати», повідомляють в УМВС.

Один з них, перебуваючи за кермом автівки, чатував, двоє інших – відтискали вікна та потрапляли всередину офісів, звідки забирали комп’ютерну техніку.

“Отримавши перші повідомлення про схожі крадіжки, ми у рамках розпочатих досудових розслідувань провели низку спеціальних заходів, – повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока. – Результатом стало встановлення осіб зловмисників та їх затримання одразу після чергової крадіжки.”

Підозрюваними є житомиряни віком 27, 30 та 34 років. Двоє з них вже були раніше засуджені за вчинення майнових злочинів.

Нині встановлено, що чоловіки причетні, принаймні, до 8 крадіжок з офісів приватних підприємств в обласному центрі. Саме вони обікрали одну з житомирських адвокатських контор та міське комунальне підприємство.Загалом встановлено, що молодики причетні до майже десятка аналогічних злодіянь.

Частину викраденої оргтехніки, яку затримані ще не встигли продати, правоохоронці вилучили у них під час проведення санкціонованих обшуків.

Триває розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.