У Житомирі в річницю дня народження митрополита ​Андрея Шептицького студенти зустрілися зі священниками

Цьогоріч Україна святкує 150-ту річницю з дня народження митрополита Андрея Шептицького. 

Він був не лише церковною особою та проповідником, а й суспільним діячем, економістом, меценатом.

З цієї нагоди до студентів ЖДУ ім. І. Франка завітав Олександр Пивоварський, отці Віталій, Тихон та Ігор. Говорили про примирення українського народу на прикладі легендарного митрополита.

Отець Тихон на власному прикладі переконався у правдивому дусі християнської любові Андрея Шептицького. Сам він корінний житель Донецька, і коли почалися військові дії на Сході, його взяли у полон. Перебуваючи там, якось зловив себе на думці, що якби він зараз мав зброю, то вбив би своїх поневолювачів. І саме у цій ситуації він згадав вчення митрополита, які допомогли йому вгамувати свою ненависть. 

“Адже як ми знаємо, страх і ненависть – це дві емоції, які можуть насправді оволодівати людиною так, що вона втрачає і сенс життя і сенс буття як такого”, – сказав священнослужитель. 

Отець Тихон наголосив на тому, що наша ненависть вбиває нас, а не наших ворогів. І все ж як би не було важко, ми мусимо не лише терпіти наших ворогів, а й чинити їм добро, благословляти і любити.

“Примирення необхідне українському суспільству, і той приклад який подає нам Андрей Шептицький своїм праведним життям, змушує нас не лише задуматися, а й все зробити для того, щоб таке примирення врешті відбулося”,  підсумував отець Тихон.

Наталя Коренга