В Житомирі стартувала власна школа дебатів

9–10-го жовтня в ЖДУ ім. І. Франка провели соціально-молодіжний освітній захід «Житомирська дебатна школа» (ЖДШ).

Що таке дебати? Дебати – це популярна в усьому світі гра, яка має на меті розвиток інтелектуального та творчого потенціалу людини. Багато всесвітньо-відомих політиків, бізнесменів та діячів культури свого часу були дебатерами, такі як: Джон Кеннеді, Білл Клінтон, Маргарет Тетчер, Фідель Кастро.

На даний час дебатні клуби існують більше ніж у 70-ти країнах світу. Україна не стала винятком.

ЖДШ – це спільнота людей, які хочуть навчитися говорити впевнено і переконливо в будь-якій життєвій ситуації. Організатором дебатної школи в Житомирі є студент четвертого курсу ННІФЖ ЖДУ ім. І. Франка Віталій Коваль. Участь в тренінгу взяли студенти-першокурсники. А в ролі тренерів виступили дебатери з Вінниці: Олег Ходаков та Костянтин Котов.

Після реєстрації учасників відбулося офіційне відкриття. Тренери провели різноманітні тренінги: основи Британського формату парламентських дебатів, аргументація, контраргументація, аналітичні промови.

Перший день був присвячений теоретичній частині, а на другий день учасники школи змогли застосувати набуті вміння і навички на турнірі. Три відбіркові раунди визначили фіналістів гри. Переможцями дебатів стали дві учасниці: Аліна Сахненко та Юлія Богорадова.

Житомирська дебатна школа проводить набір учасників на наступні тренінги.

Покликання на групу ЖДШ, де ви зможете слідкувати за цікавими новинами та датами проведення тренінгів: http://vk.com/zt_debate, а також на сторінку організатора: http://vk.com/vitalik_koval (VK), http://facebook.com/vitalij.koval.kvo (FB)

Наталя Коренга