Як зігрітися вдома, поки не включили опалення

Ви стукаєте по батареї водяного опалення в квартирі, а звідти ні звуку. Доторкнешся до металу – холодно. Опалення ще не включили. 

Ми передбачаємо бажання швидких на руку громадян кинутися в магазини електротоварів за обігрівачами. Порив зрозумілий, але якщо все кинуться, то обігрівачів на всіх точно не вистачить. Чи все ж купиш обігрівач, а потім дадуть опалення, і все – обігрівач не потрібен. І що, його назад в магазин нести? Тому тих, у кого він є, ми вітаємо, але попереджаємо про марнотратство.

Ми не обстоюємо піч-буржуйку з минулого століття. Хоча дехто з замерзаючих мешканців ні-ні та й думає, як у сучасному пластиковому вікні можна проробити дірку для димаря, і поглядає на стареньку меблі як на потенційні дрова. У нас менш радикальні, більш доступні і безпечні рішення.

Кішки

Так-так, самі звичайні кішки й коти. Справжні пухнасті грілки на чотирьох лапах. Всім відомо: щоб зігріти однієї людини, потрібні три-чотири кішки. Чого вже говорити про завзятих любителях численної мурчал живності, здається, вони можуть всю зиму без опалення прожити. Але якщо на все про все у вас один добрий милий Барсик, знайте, він не підведе.

Тепленькі містечка

А вони є не тільки в компанії по знайомству, а й у звичайній квартирі. Ці тепленькі містечка – кухня і ванна. Там завжди на градус-два більше, ніж в коридорі або кімнаті, – плита працює, вода гаряча по трубі тече. Наша порада: на деякий час перенесіть своє робоче місце за кухонний столик, а переодягайтеся у ванній кімнаті. У житловій кімнаті для освітлення використовуйте настільну лампу з лампочкою розжарювання: і світло буде, і погріє. А морозилку з балконом рідше відкривайте.

Показ мод

За мерзлякуватої квартирної порі можна перевірити готовність свого зимового гардеробу: вовняні шкарпетки і светри, рукавички і рукавиці, шарфи і шапки, куртки і пуховики. Сусіди здивуються вашої екстравагантності, заглянувши до вас за сіллю, але повірте, скоро і вони почнуть моднічать по-зимовому. У «модного» методу, звичайно, є і свої недоліки: в шубі важко займатися прибиранням, та й брати рукавичкою бутерброд не дуже зручно.

Колір

Пожертвуйте шпалерами, пофарбувавши одну стіну кімнати в теплі кольори: жовтий, оранжевий, рожевий і червоний. Ви відразу відчуєте, що перебувати в кімнаті ви будете з більш теплим настроєм. Якщо шкода шпалер і фарби, а домашні можуть вас не зрозуміти, принесіть кілька яскравих плакатів і повісьте на стіни. А куди-небудь в верхній куточок помістіть сонечко, як на дитячих малюнках.

Їжа

Відмовтеся від морозива, холодцю та коктейлів з льодом, ще не вистачало перетворитися на ходячу бурульку. Краще відкрийте для себе рецепти приготування теплих салатів, грогу, пуншу, глінтвейну. А вечора коротали з чашкою гарячого чаю-кави і свіжою випічкою.

Вогонь

Багаття у вітальні запалювати, звичайно, не варто, але поставити свічку на обідній стіл цілком доречно. І романтично, і тепло.

Найголовніше

Якщо вдома вас чекає хтось близький і рідний, то, щоразу входячи в квартиру, ви будете відчувати це живе людське тепло.

Компаня “Донасмаш” предлагает преобрести у нее водогрейный котел твердотопливный длительного горения КВГ 12 кВт рассчитан на обогрев бытовых помещений до 120 м2. Покупайте.http://denasmash.com/tverdotoplivnye-kotly/. И теплых вам дней!