За порушення під час виборів житомирська міліція відкрила три кримінальні провадження

Розпочато кримінальне провадження  по факту нестачі 29 невикористаних виборчих бюлетенів, виявленому під час підрахунку голосів на дільниці.

Про це повідомляють в обласній міліції.

Справа відкрита за ч.1 ст.158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України

Також досудове розслідування проводиться і щодо виявлення додаткових незаповнених протоколів, підписаних членами дільничної виборчої комісії, у приміщенні районної виборчої комісії за ч.3 ст.158 (…підписання протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, протоколу про підсумки голосування чи результати виборів або референдуму до його заповнення) Кримінального кодексу України.

Відомості за двома повідомленнями з Малинського району внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

також, 27 жовтня Житомирським міськвідділом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України за надання неправомірної вигоди особі за вчинення дій, пов’язаних із реалізацією ним свого виборчого права.

Загалом, упродовж минулої доби  зареєстровано три повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства, а загалом з початку виборчої кампанії – 112.

Повідомлення про можливі порушення, пов’язані з виборами, надійшли: 40 – з м. Житомира, 18 – з Бердичівського району, 15 – з Житомирського району, 8 – з Коростенського, 5 – з Овруцького, 4 – з Малинського, по 3 – з Коростишівського, Новоград-Волинського, Червоноармійського та Чуднівського, по 2 – з Народицького, Радомишльського та Попільнянського, по 1 – з Брусилівського, Ємільчинського, Олевського та Ружинського районів.

Зібрана інформація зареєстрована та за вказаними фактами проводяться перевірки.