Житомирська міліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу власниці “Волни” на журналістів. Оновлено

29 жовтня 2015 року в одному з розважальних комплексів міста стався конфлікт власниці “Волни” Євгенії Волинець з кількома журналістськими групами, які проводили відеозйомку пожежі, що виникла на території закладу, повідомляють в УМВС.

Близько 11.00 до Житомирського МВ УМВС надійшло повідомлення журналістів одного з телеканалів (СК1 – ред.) про конфлікт з власницею розважального комплексу.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського МВ УМВС, працівники якої з’ясували, що від дій 57-річної жінки також постраждала й знімальна група одного з Інтернет-видань (Житомир.інфо – ред.).

На зафільмованому журналістами у ході конфлікту відео зафіксовано, як власниця комплексу пошкодила одяг 23-річної журналістки, відірвавши комір, та вдарила її по обличчю, а також вирвала радіомікрофон й приймач-ретранслятор (базу) з рук журналіста Інтернет-видання та не повернула.

Нині триває з’ясування усіх обставин. Учасники інциденту дають свідчення у Житомирському МВ УМВС. Розпочато кримінальне провадження за ст. 171 (Перешкоджання журналістській діяльності) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає відповідальність від штрафу до 3-річного обмеження волі.

Як стало відомо, прокуратура м. Житомира теж почала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, за ч.1 ст. 171 Кримінального кодексу України.