​Житомирський УКРОП посадив алею патріотів спільно з «афганцями»

Cьогодні, в День захисника України, команда Житомирської обласної парторганізації політичної партії «УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП» спільно з Обласним союзом ветеранів афганської війни вшанували пам′ять загиблих героїв.

Ветерани та УКРОПівці висадили дерева (туї) біля пам’ятника загиблим воїнам «афганцям» з метою увіковічнення пам’яті героїв України. Тепер у Житомирі є Алея Патріотів.

Голова Житомирського УКРОПу Тетяна Пашкевич зазначила: «Туї, якраз ті дерева, які можна садити пізньою осінню. Це по-справжньому патріотична алея, яку ми висадили власними силами як символ нашої поваги та вічної пам′яті воїнів, які поклали життя та нині воюють заради суверенності нашої держави».

Учасники заходу поклали квіти до Чорного тюльпану – пам′ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам в Афганістані, щоб вшанувати пам′ять всіх військових і добровольців, які поклали життя за нашу країну в кровопролитній війні.

Небесну сотню та всіх, хто поклав голови за Україну вшанували хвилиною мовчання.

Павло Ментов, голова Обласного союзу ветеранів афганської війни привітав всіх з Днем захисника України та зазначив, що саме афганська війна історично розвалила Радянський союз матеріально, морально та політично. І в Україні, яка набула незалежності ніхто не думав, що цю свободу потрібно буде відстоювати зі зброєю в руках. «Я вшановую пам′ять та низько кланяюсь Героям, які поклали своє життя за цю незалежність», – зазначив Павло Валентинович.

Патріоти закликають житомирян, щоб вони не забували тих, хто пролив кров незалежність України і тих, хто нині бореться за мир і спокій у наших домівках. А також приділяли особливу увагу допомозі воїнам, які повернулися додому для їх швидшої реабілітації, як духовної так і фізичної.