“Житомирський бронетанковий завод” запускає новий вид броньовиків

Фахівці Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод»,  розробили новий концепт створення легкоброньованої техніки та озброєнь в масовій кількості, передають в “Укроборонпромі”.

«Овод» – саме таку назву отримала новітня розробка фахівців Концерну, яка була презентована в рамках 7-ї Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека 2015» 22-25 вересня.

“Предмет концепту – виготовлення комплектів бронемодулів швидкого монтування (час монтажу 35-40 хвилин) різного функціонального призначення, що встановлюється на всіх шасі підвищеної прохідності (ГАЗ-66, ЗІЛ-131, УРАЛ-375, МАЗ) і шасі імпортного виробництва з оснащенням останніх дизельними двигунами”, – зазначають фахівці підприємств.

За попередніми розрахунками на ДП «ЖБТЗ» здатні виробляти понад 1100 одиниць на рік.

Базовий перелік бронемодулей зі складу комплекту “ОВОД” встановлюється на будь-які шасі вітчизняного та імпортного виробництва за бажанням замовника. Серед них є бойові, транспортні модулі, модулі бойового управління, а також технічного та тилового забезпечення.

Нагадаємо, що ДП «ЖБТЗ» здійснює виготовлення, капітальний ремонт та модернізацію легкоброньованої військової техніки різних модифікацій. Нещодавно на підприємстві здійснили модернізацію БМП-1, оснастивши машину сучасним бойовим модулем.