8 листопада Україна буде молитися за сім’ї для дітей-сиріт

В другу неділю листопада відзначається Всесвітній день сиріт, започаткований американським благодійним фондом TheStarsFoundation. Україна залучилась до цього заходу в 2011 році.

Це не свято, а нагадування, аби ми пам’ятали, що є десятки тисяч дітей, які потребують нашої допомоги. У здоровому суспільстві такого явища, як дитячий будинок, взагалі не повинно бути.Коли в нас не буде сирітських будинків, тоді країна не буде потребувати і будинків для людей похилого віку.

Природне зростання та виховання може бути тільки в сім’ї. Ніякий інтернат або дитбудинок, навіть самі найкращі, не замінить дитині сім’ю. Для того, щоб дитина виросла повноцінною особистістю, їй необхідно з перших днів відчувати любов батьків.

Причина того, що батьки залишають дітей у пологових будинках або віддають в дитячі будинки криється в тому, що вони самі відчували брак любові в своїй сім’ї. Навіть маючи батьків, вони не отримали від них необхідну для кожної дитини любові та турботи. Як наслідок – не навчилися і самі любити.

Є й духовна причина, яка породжує сирітство. Це відсутність віри в Бога, прокляття, які приходять в життя людей через нерозкаяні гріхи батьків і предків. Заповідь «не вбивай», в нашій країні порушується щоденнотисячі разів. Узаконеневбивство ненароджених дітей (аборти) проходитьмайже через кожну сім’ю, і залишається прокляттям на декілька поколінь. Тому не тільки залишені діти потребують нашої молитви, а й їхні батьки.

8 листопада в усіх церквах України християни будуть молитися за сім’ї для всіх дітей-сиріт. Також ця молитва за тих, хто вже прийняв у свою сім’ю дитину або тільки планує на це зважитися.

Діти – це благословення від Бога. Коли приходить в будинок дитина – з ним приходить і Боже благословення.Бог піклується про кожну людину, а найбільше про сиріт. У псалмі 67:6сказано, що Бог «Сиротам Батько…», а в псалмі 9:35 написано: «Ти сироті помічник».

Діти-сироти поранені тим, що батьки і бабусі-дідусі їх покинули, але все одно вони чекають, вигадуючи зрадливим родичам різноманітні виправдання,– тільки б прийшли! Ці маленькі дівчатка і хлопчики потребують фізичного зцілення (на жаль, дуже часто), але ще більше вони потребують загоєння душевних ран.

За статистикою лише 3% українців готові взяти дитину в свою сім’ю і більшість з них християни. Єдина мотивація такого вчинку –милосердя, бажання допомогти дитині, зробити їх життя щасливішим. Хай діти пізнають прийняття і любов у нових сім’ях і вибачать своїх біологічних батьків.

Опікуни, прийомні батьки та улаштовувачі будинків сімейного типу, що прийняли в своє життя дітей-сиріт, перед Богом відповідальні за їхнє майбутнє, зобов’язані наставити своїх вихованців на вірний шлях.

Давайте всі разом звернемося до Бога в короткій молитві за сиріт та за тих, хто відкриває для них свої дома та приймає в свої сім’ї:

«Господи, зціли наші серця, зроби їх здатними бути милосердними до тих, хто потребує нашої співчутті. Благослови нас бути щедрими на любов, на всяке добро. Відкрий наше серце для дітей, щоб їхні душі і серця були зцілені нашою любов’ю! Амінь!»

В Україні є декілька способів, якими можна скористатись, щоб всиновити дитину: опікунство, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, а також патронатна сім’я. Це дуже велика відповідальність і нелегка праця, тому потрібно добре подумати, порадитися та пройти ґрунтовну підготовку.

Інформація, яка допоможе вам зробити перший крок в напрямку до всиновлення:

Перелік документів, необхідних для отримання висновку про можливість створення прийомної сім’ї:http://www.ukrainabezsyrit.org/statti/article/175178

Дитячий будинок сімейного типу:http://www.ukrainabezsyrit.org/statti/article/175176

Прийомна сім’я: http://www.ukrainabezsyrit.org/statti/article/175170

Опіка та піклування:http://www.ukrainabezsyrit.org/statti/article/175164

Що таке усиновлення:http://www.ukrainabezsyrit.org/statti/scho-take-usynovlennia

Хто може стати усиновителем:http://www.ukrainabezsyrit.org/statti/article/174188

Якою є процедура усиновлення дитини громадянами України:http://www.ukrainabezsyrit.org/statti/article/174195

Процедура підбору дитини:http://www.ukrainabezsyrit.org/statti/article/327021

У статті використана інформація з сайту http://www.ukrainabezsyrit.org та матеріали Державної служби статистики України.