Акціонери «Житомирських ласощів» принесли шини до управління статистики. Фото

Сьогодні, 30 листопада, біля головного управління статистики у Житомирський області зібралися на мирний мітинг акціонери ЗАТ «Житомирські ласощі».

«Ми 4 роки боремося проти рейдерського захоплення ЗАТ «Житомирські ласощі», яке сталося в 2010 році, коли одноособовим власником ЗАТ «Житомирські ласощі» став громадянин РФ Бойко Ігор Ярославович. 27 листопада 2015 року в державний реєстр юридичних і фізичних осіб підприємців було внесено запис, яким було скасовано реєстраційні дії щодо припинення ЗАТ «Житомирські ласощі», а також скасовано саму реєстрацію створеного на підставі цього ТДВ «ЖЛ». Дане товариство «ЖЛ» було створено рейдерським шляхом, на нашу думку. А у зв’язку з тим, що злиття акціонерного товариства (відповідно до закону «Про акціонерні товариства») відбувається тільки з акціонерними товариствами. Наслідком цього, всі акціонери, які сьогодні беруть участь уданому мітингу, були викинуті на вулицю. Вони залишилися з оригіналами свідоцтв акцій на руках, але не отримали жодних відшкодувань. І на сьогоднішній день, не є учасниками новоствореного товариства. Також, хочу додати, що мажоритарний акціонер компанія «Delta Capital S.A», яка володіла 95% акцій ,була теж викинута на вулицю і полишена своїх акцій. І на сьогодні, з 27 числа є законним акціонером ЗАТ «Житомирські ласощі», діяльність якого була відновлена. Ми є легітимними акціонерами, але нас не допускають на наші робочі місця. Нас не допускають до адміністративного ресурсу фабрики. І у нас з’явилася інформація ,що можливо зацікавлені державні реєстратори, які вносили відомості, щодо припинення ЗАТ у 2010 році. І вони, без правових підстав, хочуть внести відомості в єдиний державний реєстр підприємців та юридичних осіб, щодо скасування реєстраційної дії, якою було скасовано рейдерське ТДВ «ЖЛ». І тому, ми зібралися тут. Ми не допустимо сюди державних реєстраторів, які зацікавлені у тому, щоб ТДВ «ЖЛ» знову працювало. Адже, як юридична особа вона вже не існує. Вони незаконно займають площу фабрики» – говорить Олена Губерт, представник акціонерів ЗАТ «Житомирські ласощі».

Акціонери мають спільні вимоги. А саме: повернення колишнього керівництва («Delta Capital S.A») та свої законних прав на частки у компанії ЗАТ «Житомирські ласощі».

Сергій Меєр, акціонер: «У 2010 році мене, як акціонера, позбавили права власності. Рейдерським захватом акціонери були викинуті на вулицю. 27 листопада було рішення суду, щоб відновити наші права. Тому, ми стоїмо і виборюємо їх. Також, стоїмо за те, щоб фабрику повернули законному власнику. А саме «Delta Capital S.A» та акціонерам».

Владислава Яховець, акціонер: «Я працювали 43 роки на фабриці. І всюди кажуть, що нам виплатили грошову компенсацію. Так от, нічого нам не заплатили. Всі документи у мене на руках. Це несправедливо. Адже ми засновували цю фабрику, все було на наших плечах. А зараз нас просто викинули, як непотрібних».

Євгенія Іванюк, акціонер: «5 років ми хочемо добитися своїх прав. Хочемо, щоб повернули нашого інвестора Лещинського Юрія Леонідовича. Бо він оплачував би нам наші акції».

Нагадаємо, що наприкінці тижня представники  Лещинського намагались зайти на підприємство, але їх туди не пустили.

Прес-служба Delta Capital S.A