Другий Житомирський Учнівський Кінофестиваль «ЖУК» стартував

У Житомирі стартував Житомирський учнівський кінофестиваль. 

Вже другий рік поспіль захід організовує громадська організація «Творча студія ДрімСтеп» за підтримки Сергія Сухомлина. 20 листопада відбулася реєстрація учасників. Бажання поборотися за перемогу у Житомирському Учнівському Кінофестивалі виявили команди 22 шкіл.

«Цьогоріч житомирські школярі зніматимуть короткометражні фільми на тему «Я – переможець». Головне завдання полягає у тому, щоб показати, що коли перемагає кожен з нас – перемагає Україна. Ми повинні щодня перемагати свою лінь, невпевненість, байдужість та проявляти стійкий характер, силу волі, чинити добро та реалізовувати свої таланти. Кожен з нас повинен перш за все перемогти всередині себе, тоді ми зможемо подолати всі негаразди, які є в нашій країні», – зазначив організатор фестивалю, голова ГО «Творча студія ДрімСтеп» Богдан Яремчук.

Під час зустрічі із школярами Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, який ще минулого року повірив у фестиваль «ЖУК» та допоміг втілити ідею в життя, зазначив, що фестиваль «ЖУК» – це, перш за все, для кожного школяра можливість реалізувати себе.

«Тема фестивалю «Я переможець» важлива для кожного з вас. Ви для своїх батьків вже є найталановитішими, найкращими. Завдання цьогорічного фестивалю показати це все і інши житомирянамм. І ми разом з вами це зробимо. Минулого року я бачив обличчя дітей, коли вони виходили на сцену під час церемонії нагородження, коли їм вручали статуетки, визнавали їх переможцями – це було море емоцій, море позитиву, море чудесного настрою. Хочеться це продовжувати», – звернувся до школярів Сергій Сухомлин.

Начальник управління молоді і спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук минулого року також була присутньою на церемонії нагородження «ЖУКа», згадує про цей день з великою радістю.

«Дуже класно, що фестиваль «ЖУК» продовжується. Більше того, він стає традиційним. Управління у справах сім’ї, молоді і спорту підтримувало його минулого року, і цього року підтримує ще з більшою силою. Ми сподіваємося, що цього разу буде ще більше команді ще цікавіші фільми», – зазначила Ірина Ковальчук.

Перед початком роботи над своїми кінострічками команди-учасники відвідають 4 майстер-класи. Проводитимуть їх житомиряни, які вже досягли успіху кожен у своєму напрямку: акторська майстерність – Петро Авраменко, основи режисури – Дмитро Голумбевський, монтажу та відеозйомці школярів навчать працівники телеканалу «СК 1».

Роботи учасників оцінюватимуть в 11 номінаціях. Як і минулого року оголошення імен переможців відбудеться під час урочистої церемонії нагородження весною, наприкінці навчального року. Організатори фесту готують справжній сюрприз для переможців – поїздку на європейський кінофестиваль.

Школи, які з різних причин не змогли бути присутніми на реєстрації, можуть подати заявку на участь у фестивалі до 27.12.15 включно, звернувшись за номерами тел.:

(063)426-06-83, (097)919-72-63 (Тетяна Рафальська – адміністратор фестивалю)

(098)271-45-11 (Богдан Яремчук – керівник проекту)

Довідка:

Перший «Житомирський учнівський кінофестиваль» був започаткований ГО «Творча студія ДрімСтеп» у 2014-2015 н.р. та проведений за підтримки Сергія Сухомлина. Минулого року свої відеороботи на тему «Будь героєм» для участі у конкурсі надіслали 17 шкіл. За перемогу житомирські школярі змагалися у 13 номінаціях. Церемонія нагородження відбулася у кінотеатрі «Україна» та пройшла у кращих традиціях відомих кінопремій – червона доріжка, вишукане вбрання учасників, трансляція у прямому ефірі, подарунки від спонсорів та головний символ фестивалю – статуетку «ЖУК». Після завершення першого кінофестивалю «ЖУК» його учасники та творці прийняли рішення зробити даний проект щорічним.