На Житомирщині двом охоронцям можуть дати 5 років за те, що вночі взяли покататись ЗИЛ і спалили мотор

17 листопада до відділення поліції звернулась представник адміністрації одного з підприємств Володарськ-Волинського району. Заявник розповіла про незаконне заволодіння транспортним засобом заводу двома його охоронцями, повідомляють у поліції.

На початку листопада нудьгу нічного чергування д двоє охоронців підприємства вирішили розбавити, покатавшись на ЗИЛу-130, що серед інших транспортних засобів знаходився на автомайданчику підприємства.

Заводили авто, з’єднувши дроти. За кілька сот метрів двигун авто несподівано почав втрачати потужність і водночас у ньому з’явився підозрілий наростаючий стук.

Повертали машину на стоянку чоловіки тягачем.

Уранці уважний водій ЗИЛа відразу зрозумів, у чому суть колізії. Напередодні, зважаючи на кілька градусні нічні заморозки, він злив воду з системи охолодження, а угонщики не здогадались перевірити це.

Відтак адміністрація підприємства запропонувала парубкам полагодити двигун, яких з їх вини прийшов у несправність. Проте коли вийшов обумовлений термін, а ремонт так і не відбувся, потерпіла сторона звернулась до поліції.

Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої. Також у ході досудового розслідування може бути заявлений позов щодо відшкодування завданих збитків.