На Житомирщині інспектори ДАІ кілька годин вмовляли вийти 22-річного киянина з автівки, який їхав на “БМВ” без бампера

2 листопада близько 12.30 інспектори УДАІ зупинили автомобіль «БМВ», який рухався без бампера, що є порушенням Правил дорожнього руху, передають в УМВС.

 Під час перевірки з’ясувалось, що за кермом автівки перебував 22-річний житель Київської області. Також у правоохоронців виникла підозра щодо невідповідності номерів агрегатів транспортного засобу із записами в реєстраційних документах.

Однак водій категорично відмовився відкривати капот транспортного засобу для перевірки і замкнувся у салоні автомобіля, ігноруючи подальше спілкування з інспекторами.

За таких обставин на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Радомишльського РВ УМВС для фіксації події та з’ясування усіх обставин.

Лише після кілька годинних перемовин водій усе ж таки вийшов з автомобіля.Транспортний засіб та керманич були доставлені до Радомишльського РВ УМВС. Під час візуального огляду «БМВ» встановлено, що номери агрегатів автомобіля видалені кустарним способом.

Наразі за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 290 (Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством, знищення, підробка або заміна ідентифікаційного номера, номерів двигуна, шасі або кузова, або заміна без дозволу відповідних органів номерної панелі з ідентифікаційним номером транспортного засобу караються штрафом, виправними роботами або обмеженням волі строком до 3 років.