На Житомирщині поліція вилучила гранату й рушницю із зони АТО

Бойову гранату та незареєстровану рушницю нелегально зберігав у власній домівці житель села Дубники Новоград-Волинського району. Небезпечні предмети поліція вилучила з його будинку під час огляду. Нині за фактом незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами відкрито кримінальне провадження.

Про те, що 42-річний житель с. Дубників у своєму домоволодінні незаконно зберігає зброю, працівники Новоград-Волинського відділу поліції дізналися з оперативних джерел. Правоохоронці, за письмової згоди господаря, провели огляд його оселі.

В одній з кімнат будинку працівники поліції дійсно виявили незареєстровану рушницю та ручну гранату РГО.

Господар помешкання зізнався, що зброю придбав минулого року у незнайомця із сусіднього району. А от вибухівку в якості сувеніра йому подарували бійці, які брали участь у проведенні антитерористичної операції на сході держави.

Про те, що рушницю і гранату зберігає незаконно, чоловік знав. Втім не сподівався, що про ці предмети дізнається поліція та зацікавиться ними.

– Вилучене нині направлено на експертне дослідження, – повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Сергій Рябошапка. – Походження небезпечних предметів з’ясовується у рамках розпочатого за фактом незаконного поводження зі зброєю (ст. 263 Кримінального кодексу України) кримінального провадження.

За чинним законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області