На Житомирщині сільській голова вимагав 48 тисяч за договір на ремонт клубу. Фото

6 листопада у Черняхівському районі працівники міліції затримали голову однієї з сільських рад під час отримання неправомірної вигоди, повідомляють в УМВС.

54-річного голову сільської ради затримали близько 11.00 на автодорозі Черняхів – Червоноармійськ оперативники Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС області разом з працівниками прокуратури відразу після отримання ним другої частини обумовленої суми.

.Хабар чоловік вимагав у представника товариства за позитивне вирішення питання щодо укладання договору про виконання за бюджетні кошти ремонтних робіт будинку культури в одному з сіл.

У ході подальших слідчих дій у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, гроші, які стали речовим доказом протиправних дій, було вилучено

Службовця затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Чоловікові загрожує ув’язнення на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює прокуратура області.