На Житомирщині водоканал відкинув дешевшу пропозицію і замовить реконструкцію у фірми, яка фігурує у кримінальній справі

Коростенське Комунальне підприємство “Водоканал” Житомирської області зробить заміну технічно-зношеного та аварійного устаткування на “Новій” фільтрувальній станції з переходом на гіпохлорит натрію.

Про це йдеться у “Віснику державних закупівель”.

19 листопада водоканал визначив переможця для цих робіт київське ПАТ “НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА “ЕКОЛОГІЯ УКРАЇНИ”.  Сума. в яку обійдеться реконструкція,становить 4 млн. 900 тис. 200 грн. (з ПДВ).

На торгах була значно дешевша пропозиція від київського ТОВ “ПРОМТЕХВОД” – 3 млн. 445 грн. В документах про відхилення фірма не значиться. Але в листі-роз’ясненні до гендиректора ТОВ зазначається, що між водоканалом та компанією виникли непорозуміння з приводу технічних характеристик предмету закупівлі. Фірма вимагала внести зміни. Водоканал відмовився.

ПАТ “НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА “ЕКОЛОГІЯ УКРАЇНИ”  фігурує у кримінальній справі щодо розтрати бюджетних коштів під час реконструкції ряду каналізаційно-насосних станцій в Житомирській області.

Згідно ухвали Богунського районного суду міста Житомира від 21 жовтня ПАТ “НВФ “Екологія України” на замовлення Департаменту екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації здійснювало розробку проектно-кошторисної документації та в подальшому проводило технічне переоснащення каналізаційно-насосних станцій з заміною аварійного обладнання.

“Зокрема, відповідно до договору від 30.05.2014, здійснено переоснащення станції в смт. Нова Борова Володарсько-Волинського району. За це НВФ “Екологія України” отримало 930 тис грн.  Кошти перераховані в повному обсязі. При цьому встановлено, що службові особи ПАТ “НВФ “Екологія України” завищили вартість виконаних робіт на суму 391,3 тис.грн. шляхом безпідставного включення робіт, що були виконані.

Згідно звітної документації (актів приймання виконаних робіт форми КБ-2в) ТОВ “Донспецмонтаж” здійснило профілактично-регламентні роботи на насосному обладнані “Grundfos” вартістю 391,3 тис.грн., хоча вони були виконані працівниками ПАТ “НВФ “Екологія Україна” в ході проведення пусконалагоджувальних робіт. При цьому, фахівці ТОВ “Донспецмонтаж№ на обєкті не зявлялися, роботи проводили до монтажу обладнання на каналізаційно-насосній станції, що фактично виключає можливість їх здійснення”, – йдеться в ухвалі.

Наразі прокуратура має перевірити усі документи робіт.

Як писав Репортер, у грудні 2014 року  водоканал Коростеня за 12 млн. грн. довірив рятувати очисні споруди колишній донецькій фірми, яка ремонтувала шкільні басейни.