На наступному пленарному засіданні Житомирської міської ради депутати голосуватимуть картками, але поки не відкрито

На наступному пленарному засіданні Житомирської міської ради. яке відбудеться 26 листопада, депутати голосуватимуть картками і по старому регламенту, який не передбачає обов’язкового персонального відкритого голосування.

Про це сказав міський голова Сергій Сухомлин. відповідаючи у холі міськради на питання журналістів, чи буде він наступного разу піднімати питання щодо персонального відкритого голосування (як обіцяв під час виборів) чи будуть депутати голосувати руками.

“Я обов’язково буду піднімати це питання. Адже, відкрите голосування покаже позицію депутата по тому чи іншому питання. Бо таємне – дає шлях до кулуарних домовленостей, а цього відбуватись не повинно. Ми виготовимо вже до наступного засідання картки і депутати будуть голосувати картками. Але зараз ми будемо працювати по діючому регламенту. Голосування за секретаря відбувається шляхом таємного голосування”, – зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні пройшло перше засідання Житомирської міської ради 7 скликання. Депутати розглянули 3 питання і призначили друге засідання на 26 листопада. Голосували руками.

Зокрема, вибиратимуть заступники мера, членів виконкому та секретаря. 

Як писав Репортер, Сергій Сухомлин заявив, що має більшість у міськраді.