На півночі Житомирщини у коростенця з автівки поліцейські вилучили вінчестер без документів

Близько 13 години 8 листопада в ході проведення профілактичних заходів в Олевському районі правоохоронці зупинили автомобіль «Газель», за кермом якого знаходився 27-річний житель м. Коростеня, повідомляють у поліції.

Під час огляду автівки у кабіні за водійським сидінням поліцейські виявили футляр з гладкоствольною зброєю. Підтвердити легальність її перевезення та зберігання керманич не зміг, оскільки передбачених законом дозволів не мав.

“За таких обставин на місце зупинки транспортного засобу прибула слідчо-оперативна група, працівники якої вилучили виявлений предмет. За попередніми висновками, це пристрій для відстрілу патронів «Вінчестер». Вилучену зброю направлено на експертне дослідження. Походження та мета перевезення нелегальної зброї з’ясовується у рамках розпочатого кримінального провадження“. – йдеться в повідомленні.

За чинним законодавством, носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі строком від 3 до 7 років.